Na uglu ulica Vojvode Mišića i Ljube Nešića u Negotinu, u neposrednoj blizini Muzeja Krajine, u udarne rupe „zasađeno“ je cveće. Građani su na ovaj način pokušali da skrenu pažnju nadležnih na veliki problem, a svakako su zaradili simpatije čitave Srbije.

Tri najdublje neko je napunio zemlju, a u nju „zasadio“ cveće. Stanari kažu da rupe u ovom delu grada u čijoj su neposrednoj blizini važni kulturno-istorijski spomenici, kao što su Mokranjčeva kuća, Hajduk Veljkova crkva, pa i Muzej Krajine, rupe stoje već dugo, pa smatraju da je ova akcija njihovog „ulepšavanja“ apel nadležnima da nešto podhitno preduzmu.

Problem sa udarnim rupama na putevima u opštini Negotin prisutan je godinama. Građani u šali ističu da putevi imaju svih „50 nijansi sive“ aludirajući na poznati bestseler, pišu Novosti.

Opština Negotin je, inače, u 2020. za uslugu mestimičnog popravljanja kolovoza opštinskih i lokalnih puteva u šta spada krpljenje udarnih rupa, presvlačenje pojedinih delova kolovoza i održavanje trupa puta i putnih objekata, izdvojila iz budžeta 14.997.696 dinara.

Cveće koje viri iz udarnih rupa na uglu ulica Vojvode Mišića i LJube Nešića u Negotinu opominje da su potrebna veća ulaganja. Ova „akcija“ naišla je na interesovanje i prolaznika i vozača i postala prava viralna atrakcija.

Maloletnici urnisali dvorište novosadskog vrtića, lomili stolove, žardinjere i biciklove

The post Negotinci posadili cveće u udarne rupe jer obične apele za rekonstrukciju kolovoza niko ne primećuje appeared first on Luftika.

Original Article