U prodavnice širom Srbije sa dolaskom jeseni stižu i dve nove „C“ krem supe – „Brokoli sa šargarepom i sirom” i „Spanać sa pavlakom”, koje predstavljaju ukusan izvor belančevina.

Nove supe deo su renoviranog asortimana „C“ proizvoda s oznakom „Jednostavno dobro“. Pod ovom oznakom nalaze se proizvodi koji sadrže jednostavne i potrošačima dobro poznate sastojke poput spanaća, praziluka, brokolija, šargarepe, pavlake za kuvanje i sira.

„Unapredili smo ’C’ supe tako da one sada sadrže jednostavne i potrošačima dobro poznate sastojke, poput onih koje mogu da pronađu u svom kuhinjskom ormariću. Naš cilj je da na taj način unapredimo celi kulinarski asortiman do 2020. godine, uklanjanjem sastojaka koje potrošači ne prepoznaju lako i zamenjivanjem s onima koje znaju i vole. Intenzivno radimo na smanjenju soli, šećera i zasićenih masnih kiselina u proizvodima, kao i povećavanju udela povrća, celih žitarica, mahunarki i semenki, uklanjanju veštačkih boja. Ovo je veliki iskorak za čitavu kategoriju, a kojim želimo da pomognemo potrošačima da pripreme jela i da uživanje u jelu bude još ukusnije i zdravije“, ističe Renata Matusinović, izvršna direktorka poslovne kategorije kulinarskog asortimana Nestlé Adriatic.

C krem supa – Brokoli sa šargarepom i sirom

Ukusi i preferencije lokalnih potrošača imaju veliku ulogu u kreiranju proizvoda. Upravo su lokalni potrošači bili ključni za razvoj novih „C“ supa. Naime, kompanija Nestlé je sprovela istraživanje među više od 2.200 potrošača u regionu, kako bi saznala u kojoj meri čitaju deklaracije proizvoda i koliko su im razumljive, sa namerom da sastojke koji su potrošačima nerazumljivi zameni poznatim, onim s kojima se svakodnevno susreću u svojim kuhinjama, poput začina i povrća.

The post Nove ,,C“ krem supe – sadrže sastojke koje znate i volite appeared first on Hrana, piće, priče.

Original Article