Film "Trag divljači" je priča o perspektivnom novinaru koji otkiva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o svirepom ubistvu u Jugoslaviji, krajem '70-ih godina. Radnja filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, u 1979. godini.

VELJKO RAŽNATOVIĆ SE OGLASIO NAKON FILMA DARA IZ JASENOVCA! OVO je prva reakcija Cecinog sina! /FOTO/

VELJKO RAŽNATOVIĆ SE OGLASIO NAKON FILMA DARA IZ JASENOVCA! OVO je prva reakcija Cecinog sina! /FOTO/

OVA SCENA IZ FILMA DARA IZ JASENOVCA NAJEŽILA JE SRBIJU: "Muzičke stolice" uz Užičko kolo, a ko ne pronađe mesto biva UBIJEN!

OVA SCENA IZ FILMA DARA IZ JASENOVCA NAJEŽILA JE SRBIJU: Muzičke stolice uz Užičko kolo, a ko ne pronađe mesto biva UBIJEN!


VELJKO RAŽNATOVIĆ SE OGLASIO NAKON FILMA DARA IZ JASENOVCA! OVO je prva reakcija Cecinog sina! /FOTO/


VELJKO RAŽNATOVIĆ SE OGLASIO NAKON FILMA DARA IZ JASENOVCA! OVO je prva reakcija Cecinog sina! /FOTO/

sledeća vest

Glavni likovi su Jugoslav (Raša Bukvić), ambiciozni novinar u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživačko novinarstvo, kao i Blagoje (Miki Manojlović), potpukovnik UDBE pred penzijom. Putevi im se ukrštaju kada brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost. Obojica odlaze da istraže slučaj, iz različitih pobuda.

Printscreen You Tube/ Al Jazeera Balkans

Glumačku ekipu predvode renomirana imena našeg glumišta na čelu sa Radivojem Rašom Bukvićem, Predragom Mikijem Manojlovićem, Nadom Šargin, Uliksom Fehmiuom, Milenom Pavlović, Srdjanom Žikom Todorovićem i drugima.
Nenad Pavlović reditelj:
Scenario za film "Trag divljači" bazirao sam na književnim junacima iz nekoliko romana mog oca, Živojina Pavlovića. Rad na projektu sam započeo pre nekoliko godina, želeći da snimim film koji bi povratio Žikino ime iz zaborava, u kombinaciji sa davanjem omaža filmskom pravcu iz '60-ih kojem je Žika pripadao – Crnom talasu. Produkcijska kuća Režim, na čelu sa Milošem Avramovićem, prepoznala je kvalitet i perspektivu koju ovakav projekat poseduje i omogućava – rekao je Nenad i dodao:

Smešten u Jugoslaviju 1979. godine, film pruža donekle nostalgičan prikaz vremena u kome sam odrastao, dok sa druge strane pokušava da rasprši iluzije o favorizovanju i veličanju istog tog vremena, kao "starih, dobrih dana kad se živelo u blagostanju". Istina se nalazi negde izmedju" – izjavio je za Informer Nenad Pavlović reditelj i dodaje:
Snimaćemo na autentičnim lokacijama po istočnoj Srbiji, a posebno mi je značajno da ćemo ovekovečiti staru porodičnu kuću u selu Vratarnica pored Zaječara, gde je Žika proveo veći deo detinjstva i za koju je bio posebno vezan, što je ostavilo jak uticaj na njegovo književno i filmsko stvaralaštvo.

printscreen Instagram awramovsky •

Miloš Avramović producent:
Velika mi je čast što ću producirati film po prozi Žike Pavlovića koji je jedan od naših najvećih ne samo reditelja već i umetnika. Bio je jedan od najznačajnijih reditelja na svetu i zahvajujući njegovim filmovima naša zemlja je stavljena na svetsku mapu. Bio je predvodnik crnog talasa i režirao je dobro poznata ostvarenja "Kad budem mrtav i beo", "Džimi barka", "Buđenje pacova", "Hajka", "Zaseda" i drugi. Ovaj film će na neki način oživeti sećanje na Žiku jer će kroz ovo delo on biti prisutan na velikom platnu – kaže Avramović za Informer.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article