Korisni trikovi: Običan sapun čini čuda u domaćinstvu, a evo kako sve možete da ga iskoristite.

Pixabay

Može da otkoči rajsferšlus
Ako vam se rajsferšlus zaglavio dovoljno je da sapunom pređete nekoliko puta po njegovoj prednjoj strani, to bi trebalo da vam olakša potezanje.

Mešavina sapuna i ulja štiti vaše biljke
Ako hoćete da biljke zaštitite od lisnih ušiju i grinja, pomešajte 1/4 šoljice tečnog sapuna sa šoljom biljnog ulja. Dobro pomešajte i koristite jednu kašiku ove smese pomešanu sa 4 šoljice vode i time jednom nedeljno poprskajte biljke.

Stavite sapun u cipele
Ako osetite da vaše omiljene cipele nakon dugog nošenja ne mirišu baš najbolje, dovoljno je da u njih tokom noći ostavite po jedan sapun. Ujutru će mirisati daleko bolje. Ponavljajte ovo svake 2 do 4 nedelje.

(VIDEO) ŽENA UŠLA U KUHINJU DA SPREMI DORUČAK, a nekoliko minuta kasnije vrištala je od užasa zbog onog što je videla na prozoru

Sprečava magljenje ogledala u kupatilu

Suvim sapunom istrljajte ogledalo u kupatilu. Suvom krpom uklonite tragove ako ostanu. Sloj sapuna će sprečiti da se ogledalo zamagli tokom kupanja ili tuširanja, koliko god da se pare stvorilo.

Odeća u ormaru će lepše mirisati
Ovaj trik su koristile sve naše bake – jednostavno stavite sapun u ormar ili fioku u kojoj držite odeću. Sapun će upiti neprijatne mirise i poslužiće kao blag osveživač vazduha.

Pomaže pri ujedu komarca
Vlažnim komadom sapuna istrljajte mesto gde vas je ujeo komarac i za svega nekoliko minuta svrabež će se smanjiti.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article