Pokušala sam da napravim jedan program u svojoj kući. Da uradim neke stvari koje nisam stigla da sredim, biblioteka, frižideri, kuća… Kad napraviš raspored i ravnotežu, onda je sve u redu – kazala je Mira Banjac, kada su predstavnici Fondacije došli da je posete.

Legendarna glumica je psoebno kazala da su se u ovoj situaciji njeni prijatelji pokazali kao sjajni, a komšije „izvanredno“.

– To su poslovično vaspitani naši Vojvođani i van ovih situacija se pomažu prijatelji, nosimo kolače jedni drugima i tako. I mesna zajednica se javila i oni su mi doneli paket. Dakle, ni u čemu nisam oskudevala, nisam žalila nešto ni za pijacom, jer sam sve imala. Ja sam jako dobro ovo izdržala. I moj sin i ja – rekla je Mira.

S. K.

Ona je ubeđena su se ljudi širom sveta, tokom pandemije korone, malo više zbližiti, kao i da će se konačno deca i stari malo pogledati u oči i „malo skapirati da život nije samo ulica, kafići…“

– Postoje i neka dublja, lepa osećanja koja treba gajiti. Ja mislim da će se štošta promeniti nakon ove pandemije u odnosu ljudi, morala, sociologije i da je možda, nažalost, i trebalo da dođe takva jedna situacija da se malo suočimo sami sa sobom. I sada kad su nas oslobodili mera, mislim da je sve u našoj glavi. Da više ne treba da očekujemo da neko naredi išta, sad je pitanje svakog čoveka da sam sa sobom odredi taj odnos prema životu. Ja kažem, samo su potrebne pozitivne misli – poručila je Mira Banjac.

Veliko HVALA!

Mi smo ovom akcijom želeli da kažemo „Hvala“ za doprinos kulturnoj sceni Novog Sada, ali i za strpljenje i odlučnost koju je pokazala, zajedno sa drugim najstarijim sugrađanima, koji su najduže bili u izolaciji, a ona je sa nama podelila svoje viđenje situacije sa pandemijom, ali i utiske o svom gradu kao Evropskoj prestonici kulture, njegovom kulturnom identitetu – navode iz Fondacije koja je glavni organizator svih aktivnosti u vezi sa Novim Sadom kao Evropskom prestonicom kulture za narednu godinu.

Pratite nas na društvenim mrežama
Original Article