Princ Đorđe Karađorđević i njegova izabranica Felon Rejmen venčali su se danas u crkvi svetog Đorđa na Oplencu. Venčanje sina princa Tomislava i princeze Linde i njegove izabranice englesko-škotskog porekla održano je po tradicionalnim pravoslavnim običajima u crkvi koja ima veliki, istorijski značaj za srpsku kraljevsku porodicu.

Venčanje na Oplencu predstavlja simboličan čin sklapanja braka Đorđa i Felon, s obzirom na to da je intimno građansko venčanje održano prošle godine u Škotskoj čime je krunisana njihova dvogdišnja veza koju opisuju kao ljubav na prvi pogled.

Nakon crkvenog venčanja upriličen je i svadbeni prijem na Belom dvoru kome su prisustvovali Njihova Kraljevska Visočanstva, prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina sa porodicama, ali i više od 500 zvanica: članova i prijatelja kraljevske porodice Karađorđević, kao i brojnih uglednih gostiju iz javnog života Srbije i inostranstva.

Mladi bračni par bio je veoma uzbuđen i zbog prisustva velikog broja predstavnika plemićkih porodica i prijatelja iz inostranstva koji su došli da uveličaju njihov najvažniji dan.

svet Vidoje Manojlović Kompletan tekst …