24hr

Jedno od neugodnijih razdoblja ljudske povijesti svakako je bio i period odmah poslije Drugog svjetskog rata kada su se svjetske sile formirale u dva jasna bloka. S jedne strane bio je NATO, odnosno Sjedinjene Američke Države, dok je drugu stranu činio Varšavski pakt s SSSR-om na čelu.

LJUBAV JE U ZRAKU Ovo je top 10 najromantičnijih i najboljih komičnih filmova

Tijekom tog neugodnog vremena opasnost od lansiranja atomskih bombi bila je nevjerojatno visoka, kao što su bili i napadi špijuna i diverzanata. Takvi ‘operativci’ školovali su se u posebnim školama. I dok su jedne škole trenirale svoje polaznike u vještinama uništavanja, prikrivanja i demoliranja, druge su se specijalizirale za malo subverzivnije napade.

Pogledajte video

Glavnu ulogu u filmu ima Jennifer Lawrence, uz Joela Edgertona u glavnoj muškoj ulozi. Postava koja im daje podršku puna je hvaljenih glumaca. Tako sporedne uloge imaju Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker kao i oskarovac Jeremy Irons.

Foto: Blitz Film i Video distribucija

Francis Lawrence, redatelj poznatog serijala ‘Igre gladi”, sjedi u režiserskoj stolici, a ‘Crveni vrabac’, u distribuciji Blitza, u naša kina stiže 1. ožujka.

Tema: FILM

Original Article