Casey Affleck (42) službeno je razveden. Njegova supruga, Summer Phoenix (38), predala je papire za razvod u srpnju ove godine. Summer je tražila alimentaciju, no Casey je predao žalbu. Par se ipak oko financija dogovorio izvan suda. Osim toga, oboje su zatražili zajedničko skrbništvo nad njihovim sinovima, Indianom (13) i Atticusom (9).

– Summer mu dugo nije potpuno vjerovala, a sve je kulminiralo kada je saznala za optužbe njegovih kolegica da ih seksualno maltretira. Od tada pokušavaju spasiti brak zbog djece, ali im nije uspjelo – kazao je prijatelj para, prenosi Daily Mail.

PETA's 30th Anniversary Gala and Humanitarian Awards - Hollywood | Autor: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELLFoto: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL

Casey i Summer upoznali su se na setu filma 1995., a spojio ih je Summerin brat, Joaquin Phoenix. Vjenčali su se 2006., a zajedno su prestali živjeti još u studenom 2015.

Dvije su žene tužile Afflecka 2010. godine za seksualno uznemiravanje. Snimateljica Magdalena Gorka i producentica Amanda White s njim su se tada nagodile izvan suda. Gorka je otkrila da joj se Casey uvlačio u krevet noću dok su zajedno radili i molio ju da spava s njim. Kada je odbila, tvrdi snimateljica, pred svima ju je ponižavao i vrijeđao.

Zaboravljeni slučajevi ponovno su se našli u centru pozornosti nakon što je Američka akademija nominirala, a zatim i dala Caseyju Oscara prošle godine. Mnogi su se pobunili zbog tog čine te su prozvali članove Akademije da podržavaju zlostavljače.

Original Article