Ako ćemo po srBskoj desnici, onda bi ovo moglo da se nazove i “prodao veru za večeru”, jer, šta rokeru koji u 69 godina iza sebe ima nebrojeno mnogo muzičkih hitova ali i pesničkih bravura trebaju naci klinac iz Levijatana i silovatelj Miša Vacić kao društvo za primer?

Pesma “Ostani đubre do kraja” upravo je dobila novu dimenziju, kažu korisnici Tvitera komentarišući snimak grljenja Pavla Bihalija, člana grupe Levijatan, koja se navodno bori za prava životinja, te Bore Đorđevića, frontmena rok grupe Riblja čorba.

Kad vlast hoće da vas proda potreban je glas naroda, rimovao je nekada Bora. I sve one pesme koje smo znali naizust i pevali ili recitovali posle ovakvih slika samo su trag u prašini.

Slika i snimaka koji izazivaju mučninu. Još od onda kad se i zvanično “upisao” u četnike, pre 10 godina, i postao vojvoda.

Na političkom skupu kojem je, sudeći prema zabeleženom snimku, prisustvovao i Miša Vacić, član Srpske desnice, vidi se Bora Đorđević koji ulazi u prostoriju, a potom u zagrljaju Pavla Bihalija ide prema sedištima, prenosi Nova.rs a prenose i tviteraši:

"Ostani djubre do kraja" je upravo dobilo novu dimenziju… pic.twitter.com/JOOBmu6yqW

— Paja Pataković™ AKA Donald Duckowsky™ (@Paja_Patakovic) September 13, 2021

Fotografija Bore Čorbe i Pavla Bihalija iz 2020. godine već jednom je obišla društvene mreže.

https://t.co/l7WH3GTVF8

— Paja Pataković™ AKA Donald Duckowsky™ (@Paja_Patakovic) September 14, 2021

Iako do sada nije prisustvovao ultradesničarskim, nacionalističkim skupovima čiji su članovi i oni koji otvoreno podržavaju fašističke ideje i snimaju klipove noseći majice sa svastikom, Bora Čorba je godinama unazad politički angažovan.

Na mitingu „Budućnost Srbije“, koji je održan 19. aprila 2019, vođa Riblje čorbe bio je jedan od glavnih šoumena, pevajući svoje stare hitove.

„Odlučili smo da sviramo iz čisto patriotskih razloga. Vučić, Dačić i drugi konkretno rade za Srbiju, a u zahtevima opozicije vidimo isključivo želju za vlašću“, rekao je Bora Čorba tada.

On je takođe naglasio da je muzičarima iz benda „savest nalagala da pevaju za Srbiju“.

„Ne želimo da sviramo za ‘žute’ koji su prodali Kosovo budzašto! Ne želimo da sviramo za onu što šamara nesrećnika s Kosova. Čast nam je da delimo binu s junacima sa Košara. Savest nam nalaže da pevamo za Srbiju.“

Za Dan državnosti je ove godine dobio i odlikovanje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića – Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.

Bivši fan Bori Čorbi: Kad se završi bal vampira, hvataj zadnji voz za Čačak

The post Ostaće đubre do kraja appeared first on Luftika.

Original Article