Stephan Lupino osvojio je Europu. Nakon Graza i Beča, njegove skulpture vidjet će građani Münchena, a potom i Londona-

Za vikend se otvara njegova izložba “The Legion” u minhenskoj Galerie am Maxmonument, u sklopu koje će izložiti svoje skulpture, slike i fotografije.

– The Legion je pružanje otpora kroz slobodnu ekspresiju i umjetnost. Ujedno sveti i blasfemični elementi stoje pored ‘vojske otpora’, ispred predrasuda, ispred pristanka, i ne najmanje važno, ispred monstruoznih političkih odluka. One su glasne i neobične, nedefinirane oblikom i provokativne, a opet zavodljive i veoma estetične, pružajući gledatelju neugodnu atrakciju – stoji u pozivu na izložbu.

Foto: pr fotografija

Lupinovu izložbu u Grazu u sklopu koje je iz svog novog pravca pod nazivom lupinizam izložio šest skulptura, dva crteža na platnu, četiri križa i dvije maske, te fotografije iz razdoblja 80-ih iz New Yorka, kao i fotografije djece oboljele od raka iz ciklusa “Moji anđeli”, trajat će do 22. rujna.

U Beču je pak njegova 2,5 metra visoka metalna skulptura “Flying Venus” izložena u kultnoj galeriji Fine art Kolhammer Meringer u najužem centru grada, a našla se među djelima Picassa, Chagalla i Miróa. Lupinova djela u Beč će se vratiti već krajem ove godine kada će biti izložena na novogodišnjem Art Fairu.

Foto: pr fotografija

Lupino uskoro odlazi u London, kako bi dogovorio u kojoj će se, od tri zainteresirane galeriji, izložiti njegova djela. Osim toga s Domenicom Vaccom, u čijoj galeriji na Petoj aveniji nalaze njegove skulpture, dogovara drugi zajednički projekt, o kojem još ne želi previše otkrivati.

Za make-up i body painting Lupinovih modela zadužen je bio make-up umjetnik Dino Bakša.

Foto: pr fotografijaOriginal Article