Nakon što je održana prva liturgija posle pune 23 godine u Hramu Hrista Spasa u Prištini, osvanuo je grafit čistog prezira prema pravoslavnim vernicima i našem narodu na ulazu u ovu crkvu. Nepoznati počinioci napisali su grafit na engleskom jeziku Isus mrzi Srbe (Jesus hates Serbs) i time pokazali da smo daleko od bilo kakvog međunacionalnog pomirenja i suživota.

Nažalost, napad na verske objekte nije novina na Kosovu i Metohiji, a ovaj anticivilizacijski postupak vandala učinjen je sa željom da se pokaže da SPC i srpski narod nisu poželjni u svojoj južnoj pokrajini.

Ovakav čin može se porediti sa progonom u Drugom svetskom ratu i čuveni natpisima „Zabranjeno za jevreje i pse“.

#Jesus hates #Serbs‘ – told this is freshly sprayed #graffiti on the unfinished #Serbian #Orthodox church in #Pristina following today’s liturgy, which I understand was the first since 1998. #Kosovo pic.twitter.com/snFZmZkRIc

— Ian Bancroft (@bancroftian) June 10, 2021

Šta nam se sprema kada se vratimo u kolosek mržnje, a ne ove veštačke kovid solidarnosti možemo naslutiti. Tenzije oko statusa Kosova ne prestaju toliko godina, a oba naroda su taoci nikada završenog rata.

Balkan je definitivno prokleta avlija.

Završila korona, vraćamo se na “normalno”: Srušena crkva kao dokaz koliko volimo da se mrzimo

The post Osvanuo grafit “Isus mrzi Srbe” u čast mržnji Srba i Albanaca na Hramu u Prištini appeared first on Luftika.

Original Article