Mladić koga je Ivan Kontić (30) brutalno pretukao u Novom Sadu, a onda mu onesvešćenom izlomio obe ruke je Miljan Mandić (28), prenose Večernje Novosti.

Mandić je pisac, scenarista i dramaturg iz Beograda, a kako pišu mediji razlog zbog kojeg je dobio batine jeste navodno problem koji je Kontić imao sa njegovim bratom od strica.

– Miljanov brat od strica je nedavno otpustio Kontića sa posla obezbeđenja u svojoj firmi, pa je ovaj pobesneo. Samo je vrebao priliku da se osveti, ne birajući metu.

Ni kriv ni dužan stradao je nedužan momak, posvećen filmskoj umetnosti, koji u životu nije ni mrava zgazio – kaže izvor.

Nesrećni mladić inače živi u Beogradu, ali je često odlazio u Novi Sad, gde je završio dramski odsek Univerziteta umetnosti.

– Nasilnik Kontić ga je prepoznao jer ga je znao iz viđenja i počeo nemilosrdno da ga tuče. Miljan ga je molio da prestane, ali je ovaj uporno urlao: “Ovo ti je za brata!” Kada ga je pesnicama onesvestio, zverski mu je izlomio ruke – otkriva sagovornik .

mup-ivan-kontic
Ivan Kontić kojeg potražuje MUP Srbije

Komšinica Radmila koja stanuje na spratu ispod Miljana na njegovoj beogradskoj adresi za njega ima samo reči hvale.

– Miljan je dobar komšija, uvek doteran i lepo obučen. Hteli smo da ga imenujemo za predsednika skupštine stanara stambene zgrade jer deluje kao odgovoran i spretan mladi gospodin. Popravljao je ponešto po zgradi i uvek je spreman da pruži pomoć – rekla je Radmila.

Kad je čula da je pretučen, Radmila je bila šokirana.

– Moja ćerka je profesorka i poznaje ga, a baš sam je skoro pitala da li ga viđa jer ga ja dugo nisam videla. Stan u našoj zgradi Miljanu je kupio deda još odavno kad ga je porodica čuvenog dekana Tehničkog fakulteta dobila u nasledstvo.

Njegov stan ima pedesetak kvadrata i potpuno je renoviran, tako da je jedno vreme Miljan izdavao strancima svoj stan, a iznajmljivao stan preko puta za manje novca. Od pre nekog vremena on se vratio u svoj stan.

Miljan je druželjubiv dečko i često je s mladim ljudima iz unutrašnjosti koji iznajmljuju stanove u našoj zgradi, a kojih imao prilično, pravio žurke i sedeljke.

Od korone se to promenilo, pa i njega nisam srela dugo – ispričala je ljubazna Beograđanka.

Da Mandić nema nikakve veze sa kriminalnim miljeom, govori i njegova biografija. Završio je Akademiju umetnosti, a između ostalog, radio je na projektima filma o caru Dušanu i bici na Košarama.

Trenutno se bavi privatnim biznisom u firmi koja se bavi izvozom tartufa iz Srbije.

Krvavi tragovi batinaša Ivana Kontića iz Maxbeta vode ka Andreju Vučiću

The post Ovo je mladić kojem je Ivan Kontić lomio ruke: Završio Akademiju, radio na filmu o Košarama appeared first on Luftika.

Original Article