Jedan američki biznismen iz Nešvila toliko je voleo svoju kerušu border kolija Lulu, da joj je testamentom ostavio pet miliona dolara.

Osmogodišnja Lulu je pripadala biznismenu Bilu Dorisu, a pošto je on često putovao, o Lulu je brinula njegova 88-godišnja prijateljica Marta Barton.

Krajem prošle godine 84-godišnji Doris je preminuo, a psa je preuzela gospođa Barton. Međutim, ona neće morati da troši sopstveni novac kako bi negovala psa jer je pokojni vlasnik u svom testamentu ostavio pet miliona dolara za svoju ljubimicu.

“Pet miliona dolara biće prebačeno u fond koji će biti osnovan posle moje smrti za brigu o mom psu Lulu, ženki border kolija”, stoji u testamentu Dorisa, sa detaljnim uputstvima u koju svrhu će biti trošen novac za zadovoljenje svih potreba psa.

“Mnogo je voleo tog psa”, naglašava Barton u izjavi za Kanal 5. “Iskreno, ne znam šta da mislim o tome što je ostavio toliko novca, ali zaista je mnogo voleo Lulu”.

Kako stoji u testamentu, Lulu neće moći da troši novac kako želi, jer se navodi da će “gospođi Barton biti nadoknađeni razumni mesečni troškovi”. O novcu koji je namenjen za negu Lulu brinuće nadzornik fonda koji će odobriti i nadoknaditi gospođi Barton sve troškove, prenosi 021.

Gospođa Barton smatra da ona i Lulu nemaju šanse da potroše tih pet miliona dolara, ali kako je priznala u izjavi za Kanal 5, „želela bih da pokušam“. Trenutno nije poznato šta će biti sa preostalim novcem kada i Lulu napusti ovaj svet.

Dan kada Nepalci slave pse i zahvaljuju im se za prijateljstvo (FOTO)

The post Pas Lulu testamentom nasledio 5.000.000 dolara appeared first on Luftika.

Original Article