Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je povećanje plata u javnom sektoru, a iskoristio je priliku i da se pohvali svojom darežljivošću.

Naime, ako pitate predsednika Srbije, penzioneri nisu zaradili svoja primanja već je povećanje penzija koje će možda dobiti zapravo “maleni poklon” Vučića lično.

Od 1. januara naredne godine zdravstveni radnici dobiće povećanje od 5 posto, dok će ostali sektori imati povećanje od 3,5 posto, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da će “videti sa Anom i Sinišom da još nekoga iznenade, makar naše penzionere malenim poklonom”.

“Od 1. januara biće 5 odsto rast plata zdravstvu, a 3,5 odsto svima drugima (u javnom sektoru), a od 1. aprila i njima će rast biti 5 odsto”, objasnio je on.

Takođe, minimalac je povećan za 6,6 odsto, zarade zadravstvenim radnicima za 10 odsto, a obezbeđena im je i pomoć od 10.000 dinara, podsetio je Vučić.

Upravo zbog toga, kako je naglasio, Srbija nema problem sa likvidnošću i na računu u trezoru trenutno ima 219,5 milijardi dinara, tako da mogu da se ostvare najavljene povišice.

On je rekao da će “videti sa Anom (Brnabić) i Sinišom (Malim)” da još nekoga iznenade, kako je precizirao “makar naše penzionere malenim poklonom”, piše Nova.

I dr Kisić zamucala od hvale predsednika i “odavljanja” počasti našem velikom “preteku”

The post Penzije poklanja Vučić lično, a možda vas iznenadi i kojim dodatnim dinarom od januara appeared first on Luftika.

Original Article