Već je neko vrijeme posve jasno da je Kina država koja vrlo često određuje hoće li neki film uspjeti ili neće na svjetskom tržištu. Tako je dobrim dijelom zbog gledanosti u kineskim kinima ‘Avatar’ postao uspješan film.

No ‘Ratovi zvijezda’ nisu te sreće. Iako franšiza postoji gotovo 40 godina, u Kini je još uvijek podosta nepoznata. Tako je prethodni dio, ‘Ratov zvijezda: Sila se budi’, u Kini zaradio skromnih 124 milijuna dolara, dok je diljem svijeta utržio preko dvije milijarde. Tom problemu Disney i Lucasfilm ovaj put su pristupili mnogo ozbiljnije.

Foto: Twitter/Screenshot

Osim nekoliko reklamnih kampanja koje su pokrenute u toj državi, ove kompanije izdale su i foršpan koji je napravljen baš za kinesko tržište. A kako se nama čini, po raznim kadrovima koje možemo vidjeti i po montaži istih, rekli bismo da su kineski gledatelji dobili značajno bolji proizvod nego što su dobili drugi.

Pogledajte video

‘Posljednji Jedi’, osmi film u serijalu, pod režijom Riana Johnsona u naša kina stiže 15. prosinca ove godine. A ako ste u Kini, za film ćete se morati strpjeti do 05. siječnja 2018. godine.

Tema: FILM

Original Article