Počeo je najavljeni protest na Makišu zbog početka radova na izgradnji metroa na beogradskom vodoizvorištu. Okupljeni su blokirali put a Okupili su se predstavnici opozicije, ekoloških organizacija i ljudi koji se protive devastiranju vodoizvorišta. Na skupu je primećen veliki broj policajaca, što uniformisanih što u civilu.

Početak radova na izgradnji metroa održan bez pompe, presecanja vrpce i naravno Vučića.

Aleksandar Jovanović Ćuta je rekao da se ovaj problem rešava masovnim protestima i na izborima.

– Ovo ovde je sve fejk, oni kao nešto rade, oni nisu počeli da rade, niti će početi da rade. Ovo se rešava masovnim protestima u Beogradu i zna se gde, na izborima – rekao je Jovanović.

Podsećamo, Ekološki ustanak je naglasio da su svi institucionalni mehanizmi za odbranu Makiša iscrpljeni.

“Da je vlast odlučna u nameri da zarad milion kvadrata, a na štetu svih nas, ispuni svoj plan i otpočne gradnju na Makiškom polju, i time dovede do potpunog uništenja najvećeg beogradskog vodoizvorišta”,naveli su u saopštenju.

Dodali su da će Beograd ostati bez pijeće vode, najpre kontaminacijom građevinskim otpadom, a potom i potpunim nestankom vodoizvorišta.

„Pozivamo sve da skinu svoja obeležja i da se nađemo sutra na Makišu, da odbranimo našu vodu sa česme. Pitanje pijaće vode je veće od svih nas, i jedino tako, zajednički sa svim građanima se mora braniti“, navode iz Pokreta Ekološki ustanak, prenosi Beta.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas odgovorio je na poziv Aleksandra Jovanovića Ćute i najavio da će se pridružiti sutrašnjem protestu na Makišu povodom početka radova na izgradnji metrou.

Đilas je podelio poziv vođe Ekološkog ustanka preko Tviter naloga i poručio da „SSP prihvata poziv za sastanak i zajedničku borbu za očuvanje Makiša“.

Zbog metroa i stanova na Makišu, Beograđani će ostati žedni

The post Počeo protest na Makišu – Ćuta poručuje: Došli smo da branimo vodu appeared first on Luftika.

Original Article