Sudac iz Pennsylvanije u subotu je poništio suđenje Billu Cosbyju zbog seksualnog zlostavljanja nakon što je porota izjavila da ne može postići pravorijek, no tužitelji ističu kako će se ponovno suditi tom američkom komičaru i glumcu kojeg očekuje još niz civilnih tužbi.

Oko 60 žena optužilo je Cosbyja da ih je seksualno zlostavljao, što je dokrajčilo njegovu karijeru najpoznatiju po popularnoj televizijskoj seriji “The Cosby Show” iz osamdesetih godina. Ovaj slučaj bio je jedini koji je završio na kaznenom sudu, najviše zbog toga što su ostale optužbe bile prestare za suđenje.

Actor and comedian Bill Cosby leaves with John Atchison and Sheila Frazier after the third day of Cosby's sexual assault trial at the Montgomery County Courthouse in Norristown | Autor: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELLFoto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Porotnici su 53 sata raspravljali o Cosbyjevoj krivnji, pa su sucu Stevenu O'Neillu poručili da ne mogu postići jednoglasnu odluku. Cosbyja se u tom slučaju optuživalo za tri agresivna napada na sveučilišnu administratoricu Andreu Constand u njegovom domu u Philadelphiji, 2004.

Subotnja odluka pobjeda je za tog komičara kojemu je prijetila kazna od deset godina u zatvoru. On tvrdi da je su svi spomenuti seksualni odnosi bili s pristankom, a još ga čeka oko četiri civilnih tužbi od strane 10 žena.

Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS/pool/PIXSELLOriginal Article