Iako su se svi nadali da će pobijediti zloćudnu bolest i vratiti se glumi, to se, nažalost, nije dogodilo

Nakon duge i teške bolesti, u 77. godini života preminuo je legendarni glumac Mustafa Nadarević. Vijest o njegovoj smrti potvrdila je za 24 sata predsjednica Hrvatskoga društva dramskih umjetnika Perica Martinović.

“Je, je, upravo sam dobila potvrdu od obitelji, gospodin Mustafa je izdahnuo. Bio je loše, dugo se borio s bolešću. Ne znamo još kad će biti sprovod, moramo vidjeti s njegovom obitelji pa ćemo i mi dalje sukladno tomu”, kazala je Martinović.

Nedavno otpušten iz bolnice

Mustafina kći Nana Nadarević također je za isti portal izjavila da je njezin otac umro. U suzama je rekla da nema komentara i zamolila za razumijevanje.

Glumačkom velikanu bio je dijagnosticiran karcinom pluća. Nedavno je otpušten iz bolnice te je bio na kućnoj njezi u Zagrebu, a zbog epidemiološke situacije nije napuštao svoj dom. U nekoliko je navrata glumac izjavljivao da ne zna što bi više rekao o svojemu stanju, sugerirajući kako se ne osjeća dobro.

Bolest je ipak bila jača

Iako su se svi nadali da će Nadarević pobijediti zloćudnu bolest i vratiti se glumi, to se, nažalost, nije dogodilo.

Danas smo izgubili još jedno veliko ime regionalne glumačke scene. Mustafa će ostati zapamćen po mnogobrojnim ulogama, a domaća publika posebno ga je zavoljela kao luckastoga Izeta Fazlinovića u humorističnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Original Article