Jedan od najpoznatijih pevača sa prostora bivše Jugoslavije Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je jutros.

Od kraja jula nalazio se na lečenju u KBC-u Rebro u Zagrebu, gde mu je operisano srce.

Od tada je bio na intenzivnoj nezi i na respiratoru. Pre nekoliko nedelja trebalo je da bude skinut sa respiratora, ali stanje mu se opet pogoršalo. Dobio je upalu pluća i infekciju.

Kićo Slabinac rođen je 28. marta 1944. godine.

Muzičku karijeru započeo je s rok sastavom Tornado, nakon toga je prešao u Kon Tiki da bi se duže zadržao u bendu Dinamit. Nakon odluke da se posveti solo karijeri u tom bendu ga je zamenio Dado Topić.

Nakon povratka iz JNA, Slabinac se okreće solo karijeri te se seli u Zagreb gde je izvodio pesme Toma Džonsa i Elvisa Prislija. Upoznaje se sa kompozitorom i producentom Nikicom Kalođerom, koji mu 1969. godine omogućuje nastup na splitskom festivalu, gde je otpevao pesmu “Samo zbog ljubavi”.

Prva ploča koju je izdao zvala se “Plavuša”, a 1971. godine na Evroviziji, sa pesmom “Tvoj dječak je tužan”, osvaja 14. mesto.

Bio je popularan širom Jugoslavije i pobednik mnogih festivala, poput Beogradskog proleća, festivala u Opatiji, Splitu i drugih. Poznat je kao pevač zabavne muzike, ali i slavonske narodne, piše Index, a prenosi 021.

Lošin intervju iz ’92: Dino Dvornik mi je spasio život, a onda sam ga vidio u uniformi Zengi

The post Preminuo jedan od najpoznatijih pevača Jugoslavije Krunoslav Kićo Slabinac appeared first on Luftika.

Original Article