Malog Buda, preslatkog dvogodišnjeg dečaka za čiji se život bori glavna junakinja iz filma "Dara iz Jasenovca", igrala su tri brata blizanca, otkriva njihova majka Marija Šaranović za Informer!

SERIJA "DARA IZ JASENOVCA" ĆE OBUHVATITI POSTTRAGEDIJU JASENOVAČKE DECE! Antonijević otkrio: Brata i sestru, Budu i Daru, zateći će početak Oluje!

SERIJA DARA IZ JASENOVCA ĆE OBUHVATITI POSTTRAGEDIJU JASENOVAČKE DECE! Antonijević otkrio: Brata i sestru, Budu i Daru, zateći će početak Oluje!

BILO JE ŠANSE I PRILKE DA SE SNIMI I PRE, ALI "RAZNE VLADE" SU GOVORILE "NEMOJ SAD", A ONDA JE DOŠAO VUČIĆ! Gaga Antonijević: Zahvaljujući predsednikovom autoritetu snimljena je "Dara iz Jasenovca"!

BILO JE ŠANSE I PRILKE DA SE SNIMI I PRE, ALI RAZNE VLADE SU GOVORILE NEMOJ SAD, A ONDA JE DOŠAO VUČIĆ! Gaga Antonijević: Zahvaljujući predsednikovom autoritetu snimljena je Dara iz Jasenovca!


SERIJA DARA IZ JASENOVCA ĆE OBUHVATITI POSTTRAGEDIJU JASENOVAČKE DECE! Antonijević otkrio: Brata i sestru, Budu i Daru, zateći će početak Oluje!


SERIJA "DARA IZ JASENOVCA" ĆE OBUHVATITI POSTTRAGEDIJU JASENOVAČKE DECE! Antonijević otkrio: Brata i sestru, Budu i Daru, zateći će početak Oluje!

sledeća vest

Posle televizijske premijere u subotu na RTS, mnogi su se zapitali ko je maleni heroj Predraga Gage Antonijevića, koji je dirnuo publiku u srce. Reč je o mališanima Luki, Simonu i Jakovu iz Herceg Novog, koji su se smenjivali na setu da bi druga dvojica mogla da se odmore.

3

godine imaju Luka, Simon i Jakov

– Moja tri blizanca glume u filmu "Dara iz Jasenovca". Bila sam član Fejsbuk grupe "Dvojke i trojke" i tu se pisalo o kastingu za film. Poslali smo slike dečaka, a onda je iz produkcije došla Sara Marinković i sve smo se brzo dogovorili. Najviše je u kadru bio Luka, jer je najbolje reagovao na kameru. Simon i Jakov su u scenama u kojima bebu nose ili je u daljini, dok je Luka u krupnim kadrovima. Srećna sam i ponosna što su deo priče u kojoj se otkriva istina o Jasenovcu – priča Marija, majka ovih trogodišnjaka.

USTAŠKI DŽELAT KOJEG JE DRŽAVA HRVATSKA SPASILA KAZNE! Nada Šakić, žena koja je uživala u ZVERSKOM MUČENJU I UBIJALA BEZ IKAKVOG POVODA! /Foto/

USTAŠKI DŽELAT KOJEG JE DRŽAVA HRVATSKA SPASILA KAZNE! Nada Šakić, žena koja je uživala u ZVERSKOM MUČENJU I UBIJALA BEZ IKAKVOG POVODA! /Foto/

ĐORĐEVIĆ: "Dara iz Jasenovca" predstavlja PREKRETNICU U MNOGO ČEMU!

ĐORĐEVIĆ: Dara iz Jasenovca predstavlja PREKRETNICU U MNOGO ČEMU!

DN Informer

Tokom snimanja dečaci su imali nepune dve godine, a na setu u Somboru su proveli čak tri meseca i postali miljenici cele ekipe!

DN Informer

ŠARANOVIĆI Male zvezde Simon, Luka i Jakov sa ocem Nikolom i majkom Marijom

– Pripremali smo ih na atmosferu snimanja polako. Prvo su se igrali s drugom decom koja glume u filmu, bili smo kao prava porodica. Biljana Čekić je uvek divna prema njima, ona je mnogo dobra devojčica i sjajno je odglumila Daru! S njom i njenim ocem smo ostali prijatelji. Nismo znali u šta se upuštamo, pa moram da priznam da je bilo naporno. Ipak, ekipa je bila sjajna prema nama. Dobili smo i bebisiterku, pa je sve postalo lakše. Išla sam na set sa dve bebe, dok je treću čuvala moja mama, a kasnije suprug Nikola – objašnjava ponosna majka.

Mariju su zvali u pomoć i kod važnih scena:

– U početku nisam prilazila setu, jer je Luka bio najnemirniji kad sam tu. Dešavalo se kad je trebalo da plače u nekoj sceni da pozovu mene da se pojavim ispred njega. Odmah se rasplače i traži mamu. Tokom snimanja mi je najdirljivija scena kada majku odvode od Dare i Buda. To me je rasplakalo! Potresna mi je i ona u bolnici, kada Dara obilazi brata dok okolo leže bolesna dečica.

Foto: printscreen/RTS


Pogledaj galeriju

Marija je diplomirani istoričar umetnosti, dok je njen muž Nikola mornar. Dečake su dobili veštačkom oplodnjom.

– Prvo su nam rekli da čekamo blizance, a onda na sledećem ultrazvuku da su trojke! Bila sam u šoku. Rođeni su dva meseca pre termina, ali je srećom sve bilo dobro. Veoma su povezani, neće napolje jedni bez drugih, niti na spavanje – priča Šaranovićeva.

Gaga Antonijević: Stalno su jeli,
tri puta smo im širili kostime

Novak Đurović

Reditelj Predrag Gaga Antonijević kaže da su čak tri puta morali da šire kostime jer su deca bila veoma ješna, posebno mali Luka, koji je od trojice braća najviše glumio malog Buda.
– Za tri meseca, koliko je trajalo snimanje, morali smo Luki da proširimo kostim čak tri puta jer je stalno jeo. A deca u tom uzrastu vrlo brzo rastu i razvijaju se. Bili smo pod velikim pritiskom da film završimo na vreme i ne pravimo tromesečnu pauzu jer deca brzo rastu i izmene se. Često smo se šalili na setu da će do kraja snimanja mali Bude da nosi Daru u naručju, a ne ona njega jer su blizanci baš brzo rasli – kaže Antonijević. On dodaje da su mališani diktirali tempo snimanja:
– Mogu vam reći da je bilo dana kada je 200 statista i 100 članova ekipe čekalo po tri sata da se dečaci probude kako bismo mogli da počnemo ili nastavimo snimanje.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article