Vozač princeze Diane prvi je put nakon dvadeset godina progovorio o kobnoj noći u kojoj je izgubila život. Priznao je da bi volio da je on bio za volanom smatrajući da je vozač te noći vozio prebrzo.

Colin Tebbutt, jedan od njenih najpouzdanijih asistenata, otišao je u bolničku sobu u Parizu odmah nakon njezine smrti kako bi se pobrinuo o detaljima. Ispričao je da je na prozore stavio plahte kako nitko ne bi mogao vidjeti što se unutra događa.

Govoreći o trenucima nakon smrti princeze, ispričao je da je bilo ‘vrlo teško i emotivno gledati osobu kako leži u krevetu, a ne u mrtvačnici’.

– Našao sam neke ventilatore kako bih rashladio sobu u kojoj je bilo jako toplo. Dok sam šetao okolo, njezine trepavice i kosa su se pomicale zbog puhanja i to me je dosta pogodilo. Morao sam se okrenuti razmisliti malo o svemu tridesetak sekundi te potom nastaviti s onim što sam radio – otkrio je.

PRINCE CHARLES AND LADY DIANA SPENCER ENGAGEMENT | Autor: BELL RON BELLFoto: BELL RON BELL

Tebbutt je ispričao da se u trenutku nesreće nalazio u krevetu, a prisjećajući se Diane, rekao je da je je imala smisla za humor i da se prema osoblju ophodila s poštovanjem, ali je i dodao da je, kada je u pitanju kraljevska obitelj, postojala granica, koju nije trebalo prelaziti.

– Ni jednu lošu riječ nisam čuo u te dvije godine – rekao je.

– Te godine, prije nego što je umrla, bila je dobro i činilo se da uživa u životu i da je bila sretna – otkrio je.

Original Article