Nakon što se ovih dana ne stišava ‘bura’ oko seksualnih predatora iz Hollywooda i Vlatka Pokos (47) se odlučila javiti na tu temu.

Pjevačica, koja se u Toronto preselila u tajnosti krajem prošle godine, kaže da se pridružuje milijunima žena diljem svijeta koje su doživjele seksualno nasilje.

– Mislim da ne postoji žena koja se tijekom života nije susrela s tim. Nažalost, i u puno razvijenim društvima to je normalno i prihvatljivo. Žrtve se potiče da šute i čak se krivnja svaljuje na njih – rekla je Pokos.

alpeadria | Autor: Goran Kovacic/PIXSELLFoto: Goran Kovacic/PIXSELL

Najviše zamjera samim ženama koje se umjesto na seksualne nasilnike obrušavaju na žrtve.

– Zlostavljanje se događa posvuda, ne samo u show businessu. Na Balkanu, primitivci misle da je vulgarno dobacivanje kompliment – rekla je pjevačica. Tvrdi kako se u Kanadi, gdje trenutačno studira menadžment, muškarci prema ženama odnose s poštovanjem jer je to dio njihove kulture.

– Žene ovdje podržavaju žene za razliku od Hrvatske – zaključuje Vlatka.

Iz Hrvatske se odselila, kako je rekla, zbog toga što za nju kao elokventnu voditeljicu nije bilo posla na televizijama. Dodala je da tečno govori engleski i talijanski jezik, a služi se njemačkim i francuskim.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vlatka u Torontu živi nedaleko od Ivice Biljana (49), s kojim ima turbulentan odnos. Iako se šuškalo kako će početkom studenog doći u Zagreb i voditi izbor za Miss i Mistera turizma, Pokos se ipak nije pojavila. Fotograf Stefan Lupino (65) također se osvrnuo na seksualna uznemiravanja na domaćoj sceni.

– Kod nas na Balkanu je još puno gore. Kod većine mladih pjevačica, sve se bazira na tome. Samo se nitko ne usudi pričati – istaknuo je. Otkrio je i da su većina fotografa za njega ‘čudaci’ jer se bave tim poslom kako bi došli do žena.

Original Article