Naša čuvena glumica Branka Veselinović danas proslavlja 102. rođendan, a tom prilikom progovorila je o mnogim detaljima iz svog života i višedecenijske, plodne karijere.

Ja imam toliko mnogo uzbuđenja, igrala sam sa penzionerima na otvorenom. Bila sam i u Novom Sadu, a ovo što se dešava, nisam pila, nisam pušila, ne idem po školama, bolnicama – rekla je Veselinovića.

Mnogi ne znaju da je Branka poznavala i družila se sa našom čuvenom pesnikinjom Desankom Maksimović.

Foto: informer/printscreen


Pogledaj galeriju

– Putovala sam s njom, ona je mene izabrala. I Mira Stupica je išla sa nama. Ja sam išla i u Ameriku sa Desankom. Ona nije htela, ali smo je ubedili da ide sa nama da gostujemo za naše – rekla je glumica, koja je spomenula svog pokojnog supruga pokojnog Mlađu Veselinovića.

On je završio tri fakulteta, Filozofski, Filološki i Kembridž. On je recitova neku pesmu, Mira Stupica ga je videla, a ja sam ga pitala kako se zoveš – Mlađa Veselinović, nećeš ti biti pukovnik, ti ćeš biti glumac. Igrali smo momka i devojku i tako smo se zaljubili – ispričala je Branka.

– Nije da nisam htela da imam veliku porodicu. Bilo je tu lečenja, svega. U drugom braku partneri dobiju decu, a on kaže: "Pa mi se volimo". Pitanje je karaktera, godišta, partneri treba da se vole, da veruju. Meni nikada nije bilo dosadno – dala je glumica savet za dobar brak, a onda se našalila.

Da l' se vidimo sledeće godine u ovo vreme pitajte čika Bogu, njega pitajte – kazala je glumica.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article