Još sam na Akademiji izljubio sve djevojke sa svoje klase pa mi poljupci na sceni s Ninom Violić nisu predstavljali problem. Nisam imao ni preveliku tremu jer smo nekoliko mjeseci prije prvih proba snimali vruće scene za studentski projekt, rekao nam je sin legendarnog glumca Ivice Vidovića. Mladi glumac Filip Vidović (26) u predstavi zagrebačkog HNK ‘Ciganin, ali najljepši’ zaigrao je u glavnoj ulozi Ciganina Sandija koji se zaljubio u međimursku raspuštenicu Milenu koju glumi Nina Violić (45).

Moja_Nuklearna_Ljubav | Autor: Igor Soban/PIXSELLFoto: Igor Soban/PIXSELL

Čim je saznao da će redatelj Ivica Buljan na audiciji birati glumce za predstavu, Filip se tvrdoglavo pripremao no poželio je dobiti, umjesto glavne, drugu ulogu.

Foto: Promo

– Kad mi je Buljan poslao poruku da sam dobio ulogu Sandija, bio sam u restoranu sa svojom djevojkom i prijateljem. Pročitao sam poruku i oduševljeno počeo vrištati od sreće, a moja me djevojka, kojoj je bilo neugodno zbog moje reakcije, ‘potjerala’ iz restorana. Čim su mi se sabrali dojmovi vratio sam se za stol, a konobar nas je počastio rakijom – ispričao je Vidović koji je prve glumačke korake napravio kao 13- godišnjak.

teatar ulyses | Autor: Andrej Kreutz/PIXSELLFoto: Andrej Kreutz/PIXSELL

Igrao je u Ulyssesovoj predstavi ‘Play Beckett’ sa svojim ocem Ivicom, Zijahom Sokolovićem, Perom Kvrgićem i Radom Šerbedžijom.

– Tada nisam točno znao čime se tata bavi, znao sam da je na sceni, da nešto glumi i rekao sam da želim vidjeti jednu probu i on me odveo. Sve mi je bilo zanimljivo, a kad im je u predstavi trebalo dijete, Rade je pitao tatu smije li me pitati želim li igrati. Tata je rekao da može, Rade me pitao, ja pristao i tada je sve počelo – prisjeća se Filip.

Moja_Nuklearna_Ljubav | Autor: Igor Soban/PIXSELLFoto: Igor Soban/PIXSELL

Među glumačkim zadacima u novoj predstavi mladi glumac gol na sceni ljubuje s partnericom Violić, pa iako mu je to bio prvi put da se pred prepunim gledalištem mora sasvim skinuti.

Žarko Bašić/PIXSELL

Žarko Bašić/PIXSELL

PRESUDILA UDALJENOST Nina Violić i 19 godina mlađi Milan prekinuli ljubavnu vezu

– Nije mi, kao uostalom niti jednoj drugoj osobi, ugodno biti sasvim gol pred strancima. No moje je tijelo uz moj glas alat posla kojim se bavim pa sam se već na probama riješio vlastitog straha i izašao na pozornicu bez ikakve nelagode – rekao je Vidović.

Moja_Nuklearna_Ljubav | Autor: Igor Soban/PIXSELLFoto: Igor Soban/PIXSELL

Na Akademiji dramskih umjetnosti diplomirao je prije dvije godine nakon čega se ‘zaljubio’ u salsu. Ples je ukomponirao u svoju svakodnevicu pa u obiteljskom kazalištu Teataru Rugantino kojeg su osnovali njegov otac Ivica i majka Gordana Gadžić, igra tek u jednoj predstavi.

– Kako bi moj otac rekao… polako. Odgovornost prema obiteljskom teatru i bilo kojem drugom u kojem trenutačno glumim je jednaka. Zasad igram u predstavi “Moja nuklearna ljubav” Olje Lozice i Matka Botića – zaključio je Vidović.

Original Article