Nakon završenoga glasovanja prvi finalist izbora za nagradu ‘Cesarica’ je jaskanski kantautor Ivan Zak (38).

– Dragi fanovi, zahvaljujući vašim glasovima, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma ‘Da si tu’.
Hvala vam na podršci, idemo dalje zajedno do finala – rekao je Zak.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL I TEKST I GLAZBA Zak je jedini autor nagrađene pjesme jer ju je sam napisao i uglazbio

‘Cesarica’ je nagrada publike za hit godine, koja se lani prvi put održala na Prokurativama u Splitu. Pod motom ‘Moj glas za hit godine’ publika odlučuje koja će pjesma odnijeti laskavu titulu, a u konkurenciji će se, tvrde organizatori, naći najbolja glazbena ostvarenja protekle i aktualne godine. U siječnju je publika birala između pjesama objavljenih u prvome tromjesečju 2017. Ivan Zak je sa svojom pjesmom ‘Da si tu’ osvojio više glasova od Meritasove ‘Ove ljubavi’, Buđenja s pjesmom ‘Samo ti, samo ja’, ‘Vrati me’ Nine Badrić i Magazinova hita ‘Žena, a ne broj’.

Foto: PIXSELL

Zak je svoju ljubavnu baladu ‘Da si tu’ premijerno izveo prošle godine na koncertu u zagrebačkoj Areni. Pjevač je dosad je snimio četiri studijska albuma, a prvi televizijski nastup imao je 2002. nastupajući na Dori, otkad mu je broj obožavatelja u stalnom porastu. Zanimljivo je kako je Zak za pjesmu ‘Da si tu’ sam napisao i tekst i glazbu, a mnogi su kritičari tu baladu ocijenili najboljom njegovom ljubavnom pjesmom.

docek_zak | Autor: Igor Soban/PIXSELLFoto: Igor Soban/PIXSELL

Ivan sad ulazi u drugi krug natjecanja koje će biti u prosincu, a publika će prije toga birati pjesme koje će mu biti protukandidati. Novih pet kandidata za ‘Cesaricu’ bit će poznato u petak, 23. veljače.

Original Article