Odvjetnički tim na čelu sa Silvijem Hrastom tražio je u ime svoje klijentice Vlatke Pokos (47) reviziju postupka na Vrhovnom sudu kako voditeljica ne bi morala sinu bivšeg supruga Josipa Radeljaka (73) platiti 306.000 kuna s kamatama.

[video: 1198292 / ]

Prema presudi Županijskog suda, Vlatka mora Leu Radeljaku (34) isplatiti novac koji mu je “ispeglala” s kartice. Rok za zahtjev za reviziju bio je do 8. siječnja, što je Vlatkin odvjetnički tim i napravio. Taj bi proces mogao, tvrde nam stručnjaci, potrajati i do godine dana.

Do tada je pravomoćna presuda “na snazi” i sin njezina bivšeg supruga će od kanadskog suda tražiti priznanje presude te ovrhu Vlatkine imovine. Pokos je “preko bare” otišla prije godinu dana, gdje studira i radi kao agent za nekretnine.

Foto: Davor Puklavec/Dalibor Urukalović/PIXSELL

Leo je tužio voditeljicu jer je potrošila novac s obiteljske kartice dok je bila u braku s njegovim ocem. Općinski građanski sud u Zagrebu je prvostupanjskom odlukom odbacio tužbu, no Leo se žalio, a Županijski sud je u studenom prošle godine preinačio odluku. Vlatka mora isplatiti i dodatnih 59.000 kuna za trošak postupka te Leu Radeljaku još 9000 kuna za trošak žalbe.

– Činjenica da je tužba prihvaćena je apsurdna i nevjerojatna jer ništa nemam s dotičnim. Nisam bila u braku s njim, nego s njegovim ocem, na svoju veliku nesreću – kaže Vlatka.

Foto: Andrej Kreutz/PIXSELL 03.02.2006., Zagreb – Vlatka Pokos i Dikan Radeljak u HNK-u na baletu Trnoruzica. Photo: Andrej Kreutz/24sata

Voditeljica tvrdi da je taj novac od 26. rujna 2005. do 25 listopada 2006. potrošila na hranu, Josipovu kćer Lanu i njezine atkivnosti, frizere, pilates, kozmetičarke, te stanove na moru i u Zagrebu.

– Razumijem da će se prosječnom građaninu Hrvatske, osobito u današnje vrijeme, kad ljudi doslovno nemaju što jesti, to činiti kao golemi iznos, ali naglašavam da je riječ o vrlo bogatom čovjeku i da su troškovi za takvo domaćinstvo veliki. Sve to plaćala sam ‘čuvenom karticom tekućeg računa’ – rekla je Vlatka i dodala kako je u gotovini podignula samo desetak posto od iznosa.

BURNA VEZA Nakon rajskog vjenčanja počele svađe i razvod iz noćne more…

Vlatka se boji za svoju sudbinu, u Zagrebu je prodala stan i otišla u Kanadu u nadi za boljim životom, kad ju je snašla ova presuda.

– Nikakve imovine nemam, a ova bi me presuda, kad bih još živjela i radila u Hrvatskoj, dovela u poziciju da do kraja života radim za Radeljaka – rekla je Pokos.

Original Article