Radenko Nikodinović (8), iz sela Kozjaka kod Loznice, preminuo je pre četiri godine od posledica gasne gangrene na Institutu za majku i dete u Beogradu, a ortopedu dr Dobrivoju Bojanićukoji je lečio dečaka vraćena je dozvola za rad, javljaju Novosti.

Ova vest u porodici Nikodinović dočekana je sa velikim uznemirenjem.

– Uopšte nisam iznenađen ako mu je vraćena licenca jer su odmah posle smrti mog deteta činili sve samo da doktora vrate na posao. Evo, 12. oktobra, navršile su se tačno četiri godine otkad smo sahranili Radenka, a sudski proces koji se vodi pred Osnovnim sudom u Šapcu nije okončan. Ne mogu da se otmem utisku da se namerno odugovlači, posebno jer je naloženo i ponovno veštačenje – kaže za Novosti Milan Nikodinović, otac malog Radenka.

Podsetimo, dečak je 2. oktobra 2016. godine pao sa tobogana i slomio ruku. Roditelji su ga odveli u bolnicu “Dr Milenko Marin”, gde ga je primio doktor Bojanić. Mališan je iste večeri dobio temperaturu i stanje mu se komplikovalo iz dana u dan, a kada je konačno prebačen u Beograd, bilo je prekasno.

Preminuo je od gasne gangrene 8. oktobra, samo šest dana kasnije.

– Krivim sebe. Moja jedina krivica je što nisam uspeo da spasim svoje dete, i to je teret koji ću nositi do kraja života. Lekari koji su prvog dana, u neposrednom razgovoru, jasno ukazivali na to da je načinjen niz propusta u lečenju u sudnici su iznosili potpuno suprotne tvrdnje.

A prema meni se odnose kao da nisam izgubio sina već nešto sasvim nevažno – priča Nikodinović.

Zbog nesavesnog lečenja malog Radenka, osim dr Bojanića, na optuženičku klupu sela su još dvojica lekara Instituta za majku i dete u Beogradu.

Svima se na teret stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi, a prema navodima optužnice, oni su od 2. do 8. oktobra 2016. godine, u Loznici i Beogradu, iz nehata, primenili nepodoban način lečenja, čime su uzrokovali pogoršanje zdravstvenog stanja dečaka.

– Spreman sam da idem bilo gde, ali zaista ne znam šta bih mogao da uradim. Razmišljam da li bi moje eventualno nepojavljivanje na sudu poslalo jasnu poruku… Nisam više pametan, ne znam šta da mislim.

Sada je i situacija sa koronom izazvala odlaganja, ili bar imaju dodatni razlog za novo otezanje – priča neutešni Milan Nikodinović.

Štićenike staračkog doma trovao lekovima za stoku i to vešto prikrivao

The post Radenko (8) je slomio ruku i umro od sepse, a njegovom lekaru sada je vraćena licenca appeared first on Luftika.

Original Article