Distanca, maska, dezinfekcija, tri su pravila kojima nas uče da se čuvamo od virusa korone, no jedna fotografija iz fabrike „Aptiv“ Leskovac pokazuje da ima odstupanja od preporuka i to na mestu gde ne mora nužno doći do bliskog kontakta – oko ormarića za presvlačenje.

Ti ormarići, kako piše JuGmedia, bili su van fabrike, pod šatorima, pa su početkom hladnih dana preseljeni unutra, što je logično, ali nelogično je da se cela jedna smena zbije na malom prostoru, bez obzira što većina nosi maske.

Novinari JuGmedia pitali su nadležne u „Aptivu“ „zašto je došlo do ovakve situacije i da li je moguće da se presvlačenje obavlja na propisanoj distanci?“. Na jedno obično pitanje, iz Aptiva se nisu udostojili da odgovore.

„Ormarići mogu da se rasporede po fabrici na više mesta. Ne znamo kome je palo na pamet da ih zbije na jednom mestu. Radnci se bune, ali ne javno“, piše jedan radnik, koji takođe javno ćuti i zahteva anonimnost.

U „Aptivu“ prema poslednjim informacijama radi oko 5.000 ljudi. U minulim mesecima ovu fabriku isticali smo kao odgovornu kada su u pitanju epidemiološke mere.

Inače, u Zavodu za javno zdravlje u Leskovcu, nešto ranije je rečeno JuGmedii da nema masovne pojave zaražavanja po kolektivima u Leskovcu kao u prvom piku, što je dobra vest, već da su najveći klasteri oni porodični.

Ipak, ljudski je bojati se gužve kao na fotografiji koju objavljujemo.

The post Radnici Aptiva zbijeni kao sardine oko ormarića za presvlačenje, jedni drugima dišu u potiljak appeared first on Luftika.

Original Article