24hr

Ta pjesma je jedna prekrasna balada, a zanimljivo je da inspiraciju nikad ne možeš naručiti, istaknuo je glazbenik i diplomirani kazališni redatelj Darko Rundek (62). On je s bendom Ekipa objavio na Valentinovo objavio spot za pjesmu ‘Barbara’ koja je nastala sasvim spontano.

– Padala je kiša pred naš nastup i mi smo se povukli u neku prostoriju, čekali da prestane i počeli svirati. Tako je nastala pjesma – ispričao je diplomirani kazališni redatelj. Dodao je kako se refren: ‘Barbara, volim plesat s tobom’ pojavio u improvizaciji i više ih nije napuštao. Nekoliko mjeseci kasnije Rundek se prihvatio rada na toj pjesmi, a u njezinom završavanju mu je pomogao Roko Crnić koji u Ekipi svira kontrabas.

JEDINSTVENO ISKUSTVO Rundek: ‘Do danas pamtim život s plemenom Aboridžina’

– U razradi aranžmana svaki je muzičar prirodno našao svoje mjesto. ‘Barbaru’ smo snimali uživo u zagrebačkom DM Studiju i uhvatili dragocjene trenutke zajedničkog muziciranja – rekao je glazbenik. On i bend su istaknuli da im je drago što spot dobiva svoju premijeru baš na današnji dan.

S EMILOM TEDESCHIJEM Rundek izgubio vjenčani prsten u busu, nikad ga nije pronašao

PUTUJE SVIJETOM Darko Rundek: Ponosan sam na sina tesara i avanturista

– Sretni smo što vam na Valentinovo možemo pokloniti nešto lijepo – ispričali su. Rundek je u prosincu prošle godine u Domu sportova imao jedan od najvećih koncerata u karijeri kojim je obilježio 20 godina albuma ‘Apokalipso’. Nekoliko dana prije tog značajnog nastupa je objavio i novu pjesmu. Radi se o ‘Tamnom jorgovanu, preradi ‘Tigidigi Reggae’ s albuma ‘Ruke’ iz 2001. Zbog 20 godina karijere, okupila se i Ekipa, a glazbenik je nedavno rekao da su dobro ‘kliknuli’ pa kroz godinu dana planiraju objaviti i jedan album.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

APOKALIPSO SADA Darko Rundek uspješno rasplakao fanove svih dobi

Rundek svoje vrijeme dijeli između Pariza, u kojemu se pridružio supruzi Sandi 1991. godine, Zagreba koji mu je posebno drag u jesen i Brača gdje je sve češće jer je njegova supruga tamo naslijedila kuću, gdje stvaraju svoju malu eko oazu.Tu i tamo zasvira i sa svojim sinom Vidom, mladićem kojeg poetski opisuje kao pripadnika ‘naroda ceste’, koji samostalno mnogo putuje, preplovio je Atlantik, a završio je školu za tesara kako bi, kaže Rundek, na svim putovanjima mogao raditi, nekome pomoći, ali i sebi zaraditi.

Original Article