Na svetu postoji mali milion radio-stanica koje su manje ili više popularne, ali uvek se zna ko stoji iza njih i odakle se emituju.

Ipak…postoji jedna stanica pod nazivom MDZhB koja svojim postojanjem ledi krv u žilama svih koji nabasaju na njih.

NISAM JEDINA KOJU JE SILOVAO FILMSKI MOĆNIK! Glumica izašla sa JOŠ ŠOKANTNIH DETALJA – Te žene ćute, upadaju u depresiju, odaju se alkoholu!

Stanica, naime već 50 godina iz Rusije emituje sablasni signal, prazan zvuk koji nikako da se ugasi. Poruka UVB 76 izgovorena je na ruskom akcentu, a posle nje je usledila serija kodova sastavljena od reči i brojeva. Šta oni znače – niko ne zna.

Nakon što poruka bude izgovorena, karakteristično zujanje radiofrekvencije vraća se i traje. I traje. I traje. I tako već pola veka. Teoretičari zavera na internetu tvrde da se radi o klasičnom projektu ruske vojske, šifrovanom načinu komunikacije koji ima svoju svrhu.

“Tajni kod ne može da razbije niko sem osoba kome je namenjen. Deluje da je stanica korišćena za neku vrstu interne komunikacije ruskih špijuna i vojske”, napisao je jedan mladi stručnjak iz informatike na Tviteru.

Stanica MDZhB u međuvremenu polako kod radio-amatera postaje kultna. Stalno je prate, osluškuju, pokušavaju da dokuče kakve se poruke zujanjem i pištanjem šalju.

PODOČNJACI I USNE BEZ SJAJA! Sofija Rajović BEZ TRUNKE ŠMINKE – glumica pokazala svoju PRIRODNU LEPOTU! (FOTO)

Poslednja u nizu teorija je ona o “Mrtva ruka” signalu. Naime, teoretičari zavere tvrde da bi u slučaju nuklearnog napada na Rusiju stanica istog trenutka prestala da se emituje, te da bi upravo ona proizvela automatski odgovor kodom na neprijatelja.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article