24hr

Sprovod srpskog glumca Nebojše Glogovca, počeo je opijelom, pravoslavnim crkvenim obredom, danas u 14 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Sahranili su ga pored glumca Milorada Mandića Mande, a u istom redu nalaze se i grobovi glumaca Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića, piše srpski Kurir.

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Otac Nebojše Glogovca, svećenik Milovan Glogovac, služio je opijelo, dok je glumčev sin nosio križ. Neutješa je bila njegova nevjenčana supruga, bivša televizijska voditeljica Milica Šćepanović.

Foto: Zoran Ilić

Stotine ljudi okupilo se na Novom groblju, pola sata prije sprovoda, kako bi izjavili sućut obitelji i odali počast glumcu.

Komemoracija je bila u Jugoslovenskom dramskom kazalištu, uz prisustvo obitelji, prijatelja i kolega, a završen je velikim aplauzom i suzama svih prisutnih.

Foto: Zoran Ilić

Među prvima stigli su filmski redatelj Emir Kusturica, pjevač Sergej Ćetković, glumci Aleksandar Srećković Kubura, Nikola Kojo i Dragan Bjelogrlić, zamjenik premijera Srbije Ivica Dačić i brojni drugi.

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Glogovacje preminuo u petak u 49. godini u beogradskom Institutu za onkologiju. Krajem siječnja završio je na hitnom liječenju u Kliničkom centru Srbija zbog zdravstvenog problema s plućima. Srbijanski mediji pisali su da je Glogovac teško bolestan te da su uz njega cijelo vrijeme kao potpora obitelj i najbliži prijatelji.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Jedan od najboljih srpskih glumaca tumačio je glavnu ulogu u hrvatskom filmu ‘Ustav Republike Hrvatske’ Rajka Grlića. Utjelovio je umirovljenog profesora, koji je pritom deklarirani homoseksualac i transvestit.

Foto: screenshot/Youtube

– Nebojšu ću pamtiti kao vrlo rijetku biljku. Kao nekoga tko je bio miran, mudar, krajnje jednostavan i istovremeno zajebano kompliciran čovjek. To ga je i činilo velikim glumcem. Nije tu bilo neke posebne tehnike ni škole igranja. Kod njega su i život i gluma izlazili iz njegove ljudskosti, iz unutrašnje osjetljivosti i vanjske čvrstoće iz te kontradikcije koja pokreće prave glumce. Imao sam veliku sreću i čast što sam s njim mogao raditi, uživati u zajedničkoj igri. Strašno će mi nedostajati – rekao nam je redatelj Grlić.

Glogovac je imao zapažene uloge i u filmovima ‘Do koske’, ‘Spasitelj’, ‘Bure baruta’, ‘Nebeska udica’, ‘Munje’, ‘Bumerang’, ‘T.T.Sindrom’, ‘Kad porastem biću kengur’, ‘Žena sa slomljenim nosom’ i brojnim drugim.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Na svoj dvadeset osmi rođendan, 1997., glumac se oženio s djevojkom Minom. Suprugu je upoznao u jednoj diskoteci, koja ga je, kako je sam rekao, već na prvu loptu osvojila svojim osmijehom. Već naredne godine se po prvi put ostvario u ulozi oca, kada je njegova supruga Mina donijela na svijet sina Gavrila, a dvoje godine kasnije rođen je i Miloša. Par se 2014. razveo.

S Milicom Šćepanović prošle je godine dobio kćer Sunčicu.

Original Article