Кomisija za zaštitu konkurencije (КZК) odobrila je koncentraciju na tržištu koja nastaje sticanjem potpune kontrole beogradske Grend Slem Grupe nad Grand produkcijom, navodi se u rešenju objavljenom na internet stranici te komisije.

Grend Slem Grupa je deo uže grupe koja pruža telekomunikacione i medijske usluge u nekoliko zemalja regiona – Junajted Grupe.
Junajted medija do sada je imala vlasništvo nad 51 odsto udela u Grand produkciji, dok je Pertula Holdings Limitid sa Кipra vlasnik 25 procenata, a Aleksandar Saša Popović imao je udeo od 24 odsto.

Кomisija je odobrila da Pertula i Popović prodaju svoje udele i bude uspostavljena jedinstvena kontrola nad Grand produkcijom, prenosi Tanjug.

Oni su ocenili da ova transakcija neće imati efekta na konkurenciju u Srbiji jer Grend Slem i do sada poseduje kontrolu nad Grandom.

Grend Slem Grupa je pod krajnjom kontrolom fondova koje savetuje BC Partnert LLP, što je međunarodni privatni investicioni fond sa sedištem u Londonu.

Uprkos prodaji, Saša Popović ostaje na mestu kreativnog direktora „Granda“, a danas nije bio mnogo raspoložen za priču na ovu temu.

– Ma kakva priča o prodaji. Pričaćemo o tome sledeće godine – rekao je Popović kratko ovim povodom.

Izvor: Blic

Članak Saša Popović više nema udela u vlasništvu Granda! Evo kako je reagovao! se pojavljuje prvo na Svet poznatih.

Original Article