Višestruko nagrađivana serija ‘Kruna’ fokusira se na stvarne povijesne događaje u Britaniji od početka Elizabetine vladavine, ali su privatni dijalozi fiktivni

Britanska kraljevska obitelj navodno je izvan sebe zbog nove sezone Neftlixove serije “Kruna” koja govori o odnosu princa Charlesa i princeze Diane. Samo par dana nakon početka emitiranja četvrte sezone, 15. studenoga, britanski mediji citiraju izvor blizak Buckinghamskoj palači koji tvrdi da je ‘show’ više fikcija nego činjenica i da se posebno pogrešno interpretira princ Charles. “U obitelji su ponajviše frustrirani i ljutiti jer se Charles povlači po blatu”, citira list Telegraph neimenovani izvor iz palače.

PRINCEZA DIANA PATILA JE OD BULIMIJE I NEZAUSTAVLJIVO JELA: U seriji ‘Kruna’ prikazana je kao naivna tinejdžerica

I Mail on Sunday pisao je da su u kraljevskoj obitelji krajnje nezadovoljni serijom, pozivajući se na Charlesova prijatelja. Sedamdesetdvogodišnji prijestolonasljednik osobno ne gleda seriju, pišu mediji, a njegov glasnogovornik odbio je komentirati bilo što na tu temu.

“Kruna”, koja je već osvojila brojne nagrade, među kojima su Emmyji i Zlatni globusi, fokusira se na stvarne povijesne događaje u Britaniji od početka Elizabetine vladavine, ali su privatni dijalozi fiktivni. Aktualna četvrta sezona počinje izborom Margaret Thatcher za premijerku. Kada je riječ o kraljevskoj obitelji, u središtu pažnje je odnos Diane (Emma Corrin) i Charlesa (Josh O’Connor), koji je u to doba još ljubovao s Camillom.

U intervjuu za BBC prije 25 godina, na pitanje je li Camilla bila razlog propasti njezina braka, Diana je odgovorila: “Znate, bilo nas je troje u tom braku pa je pomalo bila gužva”.

Original Article