Pre 45 godina, tragično je u saobraćajnoj nesreći stradala pevačica anđeoskog glasa, vanvremenske lepote i neverovatne harizme Silvana Armenulić. Ova tragedija obeležila je čitavu estradu tadašnje Jugoslavije. Sve emocije i sva sećanja na voljenu pevačicu iza koje su ostale pesme koje se i danas naručuju u kafanama na površinu je izvukao film “Toma” u kom je jedna od glavnih figura i Silvana Armenulić, pevačica toliko značajna da je dospela i u modernu frazu “Od Silvane do Nirvane”.

Čak 45 godina nakon strašne saobraćajke u kojoj je tragično nastradala Silvana, na društvenim mrežama pojavila se fotografija njenog Forda nakon nesreće.

“Prema rekonstrukciji nesreće, na ravnom putu Ford-Granada se kretao brzinom od oko 150kmh, a onda je iznenada počeo da prelazi u levu, suprotnu kolovoznu traku i usledio je sudar. Desna strana Ford-Granade takvom silinom se zakucala u kamion da mu je kompletno izvalila prednji desni točak, poluosovinu i podvukla se pod njega” piše Instagram stranica posvećena Silvani Armenulić.

View this post on Instagram

Објава коју дели SILVANA ARMENULIĆ (@silvana.armenulic)

Te noći 10. oktobra 1976. godine ona nije bila za volanom. U teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš, kod mesta Kolari, vraćajući se sa nastupa u Aleksandrovcu život su izgubili Silvana, njena sestra Mirjana Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je vozio auto. Na put je s njima trebalo da krene i Lepa Lukić. Kako je kasnije otkrila, za dlaku je izbegla smrt.

– Trebalo je da budem da istom koncertu gde je Silvana pevala. Ali, ja sam se baš tada uspavala… A onda mi je, u dva sata noću, neko zakucao na vrata. Ja mislila pljačkači, kad ono novinari. Rekli su mi zašto su došli. Hteli su da znaju šta se dešavalo, da li se pilo… Nisam znala o čemu se radi. Onda su mi kazali da je Silvana poginula. Stravična tragedija… Od tada nisam sela za volan – ispričala je čuvena pevačica jednom prilikom, piše Hello.

Milena Dravić i Gaga Nikolić venčali se na pauzi snimanja, a za kumu poveli Seku Sabljić

The post Silvana je poginula pre tačno 45 godina, film “Toma” izvukao sve potisnute emocije appeared first on Luftika.

Original Article