Sinan Sakić pokušava da spase jetru da ne bi morao na transplantaciju. Folk pjevač, koji boluje od jetrene encefalopatije (hepatične kome), angažovao je stručnjaka ajurvede – tradicionalnog indijskog vida liječenja!

To i ne čudi s obzirom na to da je Sinan veliki ljubitelj indijskog načina života, pa je ranije često boravio kod duhovnog učitelja Sai Babe. Sada se o njemu brine praktičar ajurvede Žarko Trišić, koji otkriva kako pokušava da Sinanu, koji je trenutno na kućnom liječenju, spase jetru od presađivanja.

– Sakićeva žena Sabina me je pozvala i rekla da pokušam da mu pomognem. Sam taj tretman je u cilju da se izbjegne transplantacija jetre. Oni su me pitali da li mogu to da uradim, a ja sam rekao da mi daju sedam dana, pa ćemo vidjeti rezultat. Ne mogu da garantujem, ali vjerujem da mogu da napravim takav lijek i program za njega da se to izbjegne. Znaćemo vrlo brzo. Trebalo bi tri mjeseca da se liječi, ali već poslije prve nedjelje se vidi ima li efekta. U nedjelju će biti pregled mog nedjeljnog rada i saznaćemo rezultate – kaže Trišić.

Ajurveda smatra da sve bolesti nastaju zbog stresa i nastoji da vrati ravnotežu u organizmu. Doktor napominje da je Sakiću odredio „liječenje po drugoj liniji“, koja podrazumijeva specijalnu ishranu, izmijenjen režim života, ali i lijekove.

– Ne smije da uzima ništa pogrešno. Jednom prilikom je po povratku iz Tuzle pojeo nešto, a kad sam došao, bilo mu je baš loše. Skrenuo sam pažnju Sabini da pazi na njega i da se to više ne dešava. Mislim da će sve biti kako treba. Sinan je hrabar i poslušan, želi da ozdravi što prije. Napravio sam mu neke lijekove i odredio mu režim života – kaže Žarko.

(Svetplus)

Original Article