Slađana Mandić radi ovih dana punom parom, a pjevačica je nagrađena u Tuzli. Ona je u svoju vitrinu donijela „BH Muzički Oskar“, i to kao pjevačica godine.

Pjesme „Osluškujem“ i „Drhatala,ginula“ su našle put do publike, a Slađana najvljuje novi singl i to na Dan žena. O karijeri, skandalima i da li će podržati sin Khana ukoliko odluči da krene u svijet muzike, te Lepoj Breni i poajvljivanju u spotu za pjesmu „Nije važno da l’ se peva ili pjeva“.

Pjesme „Osluškujem“ i „Drhtala, ginula“ su pred publikom. Jesli li očekivala ovakve reakcije?

Reakcije su i više nego odlične, pjesme su našle svoj put do publike, i jako sam sretna zbog toga! Drago mi je da je i publika prepoznala ono što smo željeli da prenesemo, i tim smo emocijama išli iskreno prema publici.

Okupila si sjajnu ekipu. Dino Muharemović, Mahir Sarihodžić, Haris Dubica su ljudi kojima si ukazala povjerenje, i zajedno ste radili dvije pjesme. S kime je bilo naljepše raditi?

-S obzirom da su svi oni veliki profesionalci, sa svima je bilo zadovoljstvo raditi. Zaista, teško bi bilo izdvojiti.

Koliko su pjesme autobiografske, i koja od njih te najbolje opisuje?

-Normalno je da jednim dijelom u pjesmama pronađete sebe, jer tako i najbolje prenosite emociju, a mene ima definitivno u obje. Pjesme „Drhtala,ginula“ i „Osluškujem“ su me jednostavno pronašle.

Kako je izgledala saradnja sa Lepom Brenom, jer si se pojavila u njenom spotu „Nije važno da l’ se peva ili pjeva“?

-Predivno iskustvo, sjajan tim, jedna posebna jugonostalgična emocija! Bilo mi je drago što me je pozvao Haris Dubica, i ta saradnja sa Lepom Brenom je zaista nešto jako lijepo iskustvo.

Koliko je danas scena drugačija od vremena kada si ti počinjala?

-Dosta je drugačija. Sad zaista može da pjeva svako, što nekada nije bio slučaj.

Svjedoci smo da se na estradi svakodnevno dešavaju skandali i afere. Kako ti polazi za rukom da se makneš od žute štampe?

-Nisam skandalozna osoba. Ja samo radim ono za šta me je Bog stvorio. Privatno živim normalan život, tako da nemam potrebu da na bilo koji način, osim glasom i dobrim pjesmama, skrećem pažnju na sebe.

Tvoj sin Khan je na promociji pjesme „Osluškujem“ sjeo za bubnjeve. Hoćeš li ga podržati ako odluči da se bavi muzikom?

-Naravno da hoću. Šta god njega bude činilo sretnim, biću tu za njega. Još je mali i ima vremena da donese odluke, ali će podršku roditelja uvijek imati.

Kome najviše vjeruješ u poslu i čije savjete slušaš?

-Porodica i bliski saradnici kojima vjerujem. To je najbolje, ako imaš saradnike i iskrene prijatelje.

Ono što publiku uskoro čeka je i nova pjesma. Kada možemo očekivati singl i spot?

Treći singl je nešto što planiram da izbacim za Dan žena! Spot je već urađen i jedva čekam reakcije.

Hoće li novi singl donijeti novi imidž, ili možda novu boju kose?

-Malo smo se igrali u samom spotu, tako da će sigurno biti zanimljivo. Uglavnom, sjajno smo se zabavili tokom rada i snimanja, a publika će vidjeti šta smo uradili.

Expresstabloid.ba

Original Article