Refaeli je osuđena zbog davanja lažnih izjava o razdobljima boravaka u inozemstvu kako bi izbjegla izraelske poreze

Izraelsko pravosuđe osudilo je u nedjelju slavnu manekenku Bar Refaeli na devet mjeseci društveno korisnog rada i izreklo joj novčanu kaznu u iznosu većem od 600.000 eura zbog utaje poreza. Izraelski top-model s tri milijuna pratitelja na Instagramu, osuđena je 20. srpnja zbog davanja lažnih izjava o razdobljima boravaka u inozemstvu kako bi izbjegla izraelske poreze.

Osuđena i njezina majka

Ona se izjasnila krivom u sklopu sporazuma o kazni koji predviđa devet mjeseci društveno korisnog rada i isplatu globe od 2,5 milijuna šekela, ili 610.000 eura, kao i naknadu za zaostali porez. Sporazum je u nedjelju potvrdio sud Tel Aviva, prenosi AFP.

Izraelski državljani koji borave u inozemstvu nisu obvezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje. Izraelske vlasti optužuju manekenku i njezinu majku za prijavu fiktivnih boravaka u inozemstvu kako bi iskoristile rupu u izraelskom zakonu i platile manje poreza. Manekenkina majka, Tzipi Refaeli, koja se također izjasnila krivom i pregovarala o kazni, osuđena je na 16 mjeseci društveno korisnog rada i globu od 2,5 milijuna šekela, uz plaćanje zaostalog poreza.

Bar Refaeli započet će s radom za opće dobro 21. rujna. Ovom presudom završen je višegodišnji sudski proces.

Original Article