Liza Montgomeri biće prva žena u Americi, nakon 6 decenija, koja će biti pogubeljna odlukom Savezne vlade SAD-a.

Ministarstvo pravosuđa te zemlje je odredilo datum izvršenja smrtne kazne, pa će Montgomerijeva biti pogubljena smrtonosnom inekcijom 8. decembra ove godine.

Ona je osuđena 2004. godine zbog toga što je zadavila ženu (24) koja je bila u osmom mesecu trudnoće, a zatim je isekla stomak trudnice i uzela njeno dete.

CNN navodi, pozivajući se na podatke Savezne kancelarije za zatvore, da je poslednja žena koja je pogubljena u SAD-u bila Boni Braun Hedi koja je osuđena za otmicu i ubistvo. Njena smrtna kazna izvršena je 18. decembra 1953. Te iste godine pogubljena je i Etel Rozenberg, zajedno sa svojim suprugom, a bili su osuđeni za špijunažu.

Međutim, prema drugim podacima, poslednja žena koja je pogubljena u SAD-u bila je Ajlin Kerol, a njena smrtna kazna izvršena je 2002. Prema njenom životu je 2003. snimljen poznat film “Monstrum”. Glavnu ulogu tumačila je Šarliz Teron i za to dobila Oskara.

Montgomeri se trenutno nalazi u saveznom zatvoru u gradu Tere Hout u državi Indijana.

Izvor: 021.rs/Index.hr

Najopasniji srpski osuđenici (FOTO)

The post Smrtna kazna za Amerikanku koja je ubila trudnicu da bi joj uzela bebu. Pogubljenje u decembru appeared first on Luftika.

Original Article