Reditelj Srđan Dragojević objavio je na svom Tviter profilu lepu vest da će njegov kultni film iz 1996. „Lepa sela, lepo gore“ biti spasen od daljeg propadanja!

– Javio mi je nemački distributer da su počeli čišćenje i digitalizaciju negativa „Lepih sela“, kupivši prava od Kanal plusa. Radujem se da vidim kako je film izgledao nekada na novim filmskim kopijama.

Javio mi je nemacki distributer da su poceli ciscenje i digitalizaciju negativa “Lepih sela”, kupivsi prava od Canal-a Plus.Radujem se da vidim kako je film izgledao nekada, na novim filmskim kopijama.Sad ovi nasi i ne moraju da ga digitalizuju,mogu i da ga skinu sa liste cekanja

— Srdjan Dragojevic (@srdjandrago) October 8, 2019

-Sad ovi naši i ne moraju da ga digitalizuju, mogu i da ga skinu s liste čekanja – napisao je Dragojević i odmah izazvao lavinu pozitivnih komentara njegovih pratilaca, koji su se složili da su „Lepa sela, lepo gore“ jedan od najboljih i najpotresnijih ostvarenja svih vremena i da je apsolutno zaslužio da se sačuva od propadanja.

Film Srđana Dragojevića snimljen je prema istinitom događaju, kada je sedam srpskih vojnika Drinskog korpusa bilo devet dana okruženo u tunelu Brodar u septembru 1992. godine.

View this post on Instagram

Danas Nikola Kojo puni 51. godinu🎉 Hvala mu na Velji, Miši, Nikoli, Riđem, Zubi, Crnom Đorđu, Batriću i mnogim drugim maestralno odigranim likovima. #100hiljadasrba #nikolakojo #nikola #kojo #glumac #gluma #rodjendan #rođendan #lepaselalepogore #minismoandjeli #parada #crnigruja #vraticeserode #zikinadinastija #cetvrticovek #zaboravljeni #policajacsapetlovogbrda #uloge #sreda #septembar

A post shared by 100 hiljada Srba (@100hiljadasrba) on

Članak Srđan Dragojević: Nemci digitalizuju film „Lepa sela, lepo gore“. Ovi naši sad i ne moraju! (FOTO+VIDEO) se pojavljuje prvo na Svet poznatih.

Original Article