Pjevačica Azemina Grbić važila je za jednu od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije. Publika je plakala kada čuje njen glas, a rame uz rame na bini je bila i sa Šabanom Šaulićem, Hankom Paldum, Vidom Pavlović i mnogim drugim.

Rođena je u Derventi. Još kao mala je maštala da postane pjevačica. Uzor joj je bila poznata interpretatorka sevdalinke Nada Mamula.

Iako je imala uspješnu karijeru, Azeminin život nije bio nimalo lak. Pjevačica se suočavala sa brojnim nedaćama, bolnim trenucima i tragedijama, a kako je istakla u razgovoru za medije jednom prilikom, sve je počelo kada je poželjela da se bavi pjevanjem, što su njeni roditelji strogo zabranili.

– Roditelji su me zaključavali u kuću i branili da postanem pjevačica- ispričala je Azemina jednom prilikom i dodala kako joj je majka prijetila da će je zadaviti ako postane pjevačica.

Ipak, to je nije omelo. Azemina je sa 16 godina pobjegla od kuće, zatrudnila je i dobila kćerku, ali njena karijera počinje u isto vrijeme kada je upoznala mlađeg muškarca sa kojim je počela da živi.

– Jednom prilikom završila sam u šok sobi pet dana, sva plava od zadobijenih batina – ispričala je pjevačica.

Međutim, uprkos stravičnom zlostavljanju koje je trpjela, Azemina nije željela da ode od njega, a onda je uslijedio novi šok. Pjevačicin izabranik izvršio je samoubistvo, a ona je nakon tog tragičnog događaja odlučila da pjeva samo tužne pjesme.

Sarađivala je sa najpoznatijim kompozitorima i tekstopiscima Jugoslavije: Buca Jovanović, Novica Negovanović, Mirko Kodić i Predrag Vuković Vukas. Poznate pjesme: „Niz kaldrmu klepeću nanule”, „Volim te i ako ne smijem”, „Tužna priča”, „Kolo igra kod komšije”, „Žao mi je”, „Varao si me” i mnoge druge.

(express/espreso)

The post Stajala je rame uz rame sa Šabanom, zbog batina završila u šok sobi: Danas je ne biste prepoznali appeared first on Express.

Original Article