Problemi sa administracijom, papirima, finansijama, manjak fokusa i koncentracije, kvarovi, odlaganja – sve je to sasvim uobičajena pojava za vreme ove pojave. Takođe, dok traje retrogradni Merkur preporučuje se da izbegavate nove projekte i poslove, kao i da ne obavljate kupovinu tehnike ili nekretnina, te da izrazito pazite na saobraćaj.

 

Moguće je i da ćete se suočiti sa nekim dilemama, neočekivanim nevoljama, kao i da ćete čekati poziv ili poruku od nekoga duže nego što ste očekivali. Treba očekivati i probleme sa pamćenjem i komunikacijom.

 

No, retrogradni Merkur u Ovnu ima i dobre strane – možete povratiti izgubljene stvari ili osobe i nadati se lepim susretima sa osobama iz prošlosti.

 

Prvi od tri retrogradna Merkura ove godine trajaće od 22. marta do 4. aprila, a posbeno biste trebalo da budete oprezni u sledećim danima.

 

Od 22. do 24. marta

 

Toko ova tri dana bitno je da vodite računa šta i kome govorite, ali obratite pažnju i na tuđe reči. Takođe, vodite računa da nešto ne izgubite, sa fokusom na mobilni telefon, ključeve i lične dokumente.

 

 

Od 28. do 30. marta

 

Ovo je period kada ćete vrlo verovatno imati nesuglasice na poslu, i neočekivane probleme i negativne preokrete. Isto tako mogući su problemi sa zdravljem, a posebno je naglašena mogućnost pojave stomačnih tegoba i bolova u želucu.

 

31. marta

 

Ovo je dan kada će se spojiti pun Mesec i retrogradni Merkur što za posledicu ima paklen dan za odnose sa drugima. Povucite ručnu ovog dana, izbegavajte diskusije, polemike i svađe, jer se mogu završiti veoma loše.

 

4. aprila

 

Biće ovo dan prepun frustracija i napetosti, a donosi mogućnost raskida čak i ozbiljnih veza.

Article source: http://www.dnevno.rs/magazin/horoskop/113150/stigao-je-retrogradni-merkur-sledi-los-period-za-sve-znakove-ova-cetiri-datuma-posebno-zapamtite