24hr

Glupo mi je hvaliti svoju predstavu, ali stvarno je bilo mrak, ispričao nam je Marin Ivanović – Stoka (37). Reper je u zagrebačkom kazalištu Vidra premijerno odigrao predstavu ‘Stara škola kreka: iz tame u svjetlo’ u kojoj je opisao put iz pakla ovisnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1197103 / ]

– Bio sam dirnut reakcijama publike. U predstavi je bilo svega: suza, muka, ispremiješanih emocija – bilo je to baš ono na što smo redatelj Mario Kovač i ja igrali – rekao je zadovoljno Stoka.

Predstavu su, kaže, došli pogledati ljudi iz cijele Hrvatske, a gledalište su napunili tinejdžeri, umirovljenici, ali i roditelji s djecom.

Zainteresirao je mlade

– Mislim da će to biti super priča koja će ubrzo postati lektira za škole – uvjeren je reper. Ističe kako je predstava napravljena za publiku različitih ukusa, ali ipak najviše zanima mlade.

ZALJUBLJENI REPER Stoka ljubi voditeljicu Jasnu: Idemo zajedno i na vjeronauk

– Adolescenti žive tu priču u ovom trenutku i žele slušati o drogi. Međutim, u jednom trenutku, kad dođemo do onoga mraka, zašute – prepričava Stoka. Reper priznaje kako ima tremu dok nastupa pred publikom u kazalištu.

– Ovo je potpuno drugačije od nastupa na koncertu. Radim ovo bez maske Stoke, iz perspektive Marina koji nema gard – kaže Ivanović. Predstavu preporučuje svima.

‘Sad sam novi čovjek’

Na pitanje druži li se sa starom ekipom, reper odgovara: ‘Sad sam novi čovjek i imam novo društvo. Nemam više kontakta s njima’. Stare prijatelje, kaže, nije zvao na predstavu.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

– Oni to ne bi mogli razumjeti jer ne znaju za drugačiji život – objašnjava reper, ali dodaje da su svi pozvani na njegove predstave. Kaže kako put od droge do ozdravljenja nije nimalo lagan.

– Droge se ne može riješiti samo tako, treba otići negdje u osamu i puno preklečati moleći Boga da te otpusti iz tog svijeta – prepričava Marinković.

U STUDIJU 24SATA Stoka: Molio sam se u kapelici i potajno pisao pjesme u komuni

Iako se droge odrekao uz pomoć vjere, Stoka kaže kako predstava nije religiozna i nema namjeru to biti.

Slavi 20 godina karijere

– Svoju vjeru nikome nisam želio nametati. Bog se u predstavi spominje samo usputno, ali svatko tko pogleda predstavu znat će da me samo Bog mogao spasiti od jednog takvog života – objašnjava Stoka.

Veseli se 2. ožujku, kad će u zagrebačkoj Tvornici kulture s 20 gostiju proslaviti 20. godišnjicu karijere.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Reper je napravio predstavu o paklu ovisnosti s kojom se borio godinama

‘Vjeru nikome nisam želio nametati. Poruka je dovoljna’

Original Article