Republikanski državni tajnik LaRose je kao razlog naveo neusklađene informacije u dokumentima za prikupljanje potpisa

Kandidatura repera Kanye Westa za američke predsjedničke izbore u studenome nije prihvaćena u Ohiju, odlučio je Vrhovni sud te savezne države. Jednoglasnom presudom sud je utvrdio da je republikanski državni tajnik Frank LaRose postupio u skladu sa zakonom kad je odbio gotovo 15.000 potpisa i ostalih dokumenata što ih je podnio reper.

PRIJE SLAVE BILI SU SASVIM OBIČNI KLINCI: Ovako su danas svima poznate zvijezde izgledale u djetinjstvu

LaRose je kao razlog naveo neusklađene informacije u dokumentima za prikupljanje potpisa. Odvjetnici Westove kampanje u Ohiju podnijeli su žalbu, tvrdeći da je LaRoseova dužnost prihvatiti bilo čiju kandidaturu za neovisnog kandidata sve dok protiv te prijave nema žalbi i ako se ne krši zakon savezne države Ohija.

KIM KARDASHIAN I KANYE POKUŠAVAJU SPASITI BRAK: ‘Nakon njegovih bipolarnih epizoda, njoj je bilo teško jasno razmišljati’

West je svoju kandidaturu predao u 12 država: Arkansasu, Coloradu, Idahu, Iowi, Kentuckyju, Louisiani, Minnesoti, Mississippiju, Oklahomi, Tennesseeju, Utahu i Vermontu. Pjevač je javno podupirao republikanskog predsjednika Donalda Trumpa prije nego što je 4. srpnja objavio vlastitu predsjedničku kandidaturu. West je suprug reality zvijezde Kim Kardashian.

Original Article