Nakon što je izazvala skandal kada je na nastupu u Podgorici pevala „Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“, nekoliko srpskih televizija sa nacionalnom frekvencijom odlučilo je da zatvori vrata pevačici Jadranki Barjaktarović.

Jadranka je, kako piše „Informer“, nakon ovog poteza zabranjena na televizijama RTS, Pink, Prva i Happy.

– Televizija Pink osuđuje antisrpsko ponašanje Jadranke Barjaktarović. Ona je za našu izdavačku kuću izdala samo jednu pesmu, ali na našoj televiziji više neće moći da se reklamira – stoji u saopštenju Pink televizije.

Javni servis Srbije je, takođe doneo ovu odluku.
– RTS će uvek biti kuća za umetnike koji su svojom muzikom i stavovima u javnoj sferi primer čovekoljublja. Muzika treba da nas zbližava, a ne da nas deli. Nastup Jadranke Barjaktarović više je bio, kao što kaže njena pesma, njena noć, a ne njena zora – rekla je za pomenuti list urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević.
Urednik Happy televizije Milomir Marić „ne vidi svrhu“ njenog pojavljivanja na ovoj televiziji:

– Ona ni ranije nije gostovala kod nas na televiziji, pa tek sad ne znam što bismo je zvali.

Sa Prve televizije takođe poručuju da u njihovoj programskoj šemi nema mesta za pevačicu.
– Vrata naše kuće uvek su otvorena za sve umetnike koji, bilo pesmom ili rečju šalju prave poruke, pre svega mira i saradnje. Svaka suprotna poruka, ideja ili gest, sigurno zatvara vrata – naveli su oni.Podsetimo, Jadranka Barjaktarović našla se na meti osuda zbog nastupa u Podgorici, kada je pesmu Mitra Mirića „Ne može nam niko ništa“ otpevala sa izmenjenim tekstom, pa se holom gde je nastupala orilo „Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“.

Izvor: Srpski Telegraf

Članak Sve nacionalne televizije stavile Jadranku na crnu listu! se pojavljuje prvo na Svet poznatih.

Original Article