Kraljevina Švedska jedna je od retkih zemalja koja nije uvela rigorozne vanredne mere. U dogovoru s medicinskim stručnjacima, njeni zvaničnici opredelili su se da se protiv koronavirusa bore strategijom koja se oslanja isključivo na ličnu odgovornost građana. Kafići, restorani, kozmetički saloni, teretane i firme rade kao i obično, granice su otvorene. Deca mlađa od 16 godina pohađaju regularnu nastavu.

Ovo, samo naizgled, ispravno rešenje. Nažalost, rezultiralo je velikim brojem zaraženih i preminulih. Od početka pandemije registrovano je više od 23.000 obolelih, ugasilo se nešto više od 2.800 života. Zaražen je i dobar deo medicinskog osoblja.

View this post on Instagram

Beautiful #kungahuset #kungafamiljen #swedishroyalfamily #princesssofia

A post shared by Princess Sofia of Sweden (@sofia_princesssweden) on

Ova poražavajuća statistika, međutim, nije obeshrabrila princezu Sofiju, vojvotkinju od Varmlanda (35), da obuče plavu uniformu i priključi se dobrovoljačkim redovima. Počela je da radi na odeljenju nege u bolnici “Sofijahemet”, čiji je pokrovitelj i počasna predsednica.

Zadužena je za čišćenje bolničkih soba, pripremanje obroka, ali i brigu o pacijentima, a iako je u pitanju stepen jednostavnije nege, nedelju dana ranije morala je da prođe odgovarajuću medicinsku obuku.

View this post on Instagram

・ ・ スウェーデン🇸🇪のソフィア妃👸🏻♡ ・ 可愛らしい雰囲気、優しい笑顔がチャーミングな妃殿下。ちょっとすきっ歯なのかな。 ・ 新型コロナウィルスの拡大を受け、ストックホルム大学で講習を受講、・ 何とプリンセス自ら、ソフィアメット病院で医療スタッフとしてお仕事をされているそう。・ お美しいだけでなく、勇気と行動力。強さ。素敵な方です♡ ・ 報道があったのが4月だったので、ソフィア妃のその後のご様子がずっと気になっていたのですが、・ お隣のイケメン🤴🏻カール・フィリップ王子のポートレートが昨日発表されて、それはソフィア妃の撮影したものらしく。・ お元気なのでしょう。 ・ 穏やかな日が世界中に訪れて、ソフィア妃の可愛らしい御姿を拝見したいです♡ ・ 早く、みなさまにも平和と笑顔が訪れますよう💋 ・ ・ #royal#royalwedding#royalfamily#princesssofia#princesssofiaofsweden #princess#sweden#royalprincess #ロイヤル#ロイヤルファミリー#プリンセス #ソフィア妃#カールフィリップ王子 #絵になる2人 #美しいプリンセス #心も美しい #早く終息しますように #🇸🇪#👸🏻🤴🏻#❤

A post shared by mayu (@mayu_o_diary) on

Reč je o ubrzanom trodnevnom medicinskom kursu Univerziteta “Sofijahemet”, u čemu su joj se pridružili i radnici avio-kompanije SAS, takođe spremni da učestvuju u borbi protiv COVIDA-19.

– I ranijih godina bila sam uključena u poslove bolnice “Sofijahemet”. Međutim, posebno mi je drago što imam priliku da pomognem i u ovim teškim vremenima – napisala je Sofija na zvaničnom Instagram profilu, kojim rukovode ona i njen suprug vojvoda od Varmlanda princ Karl Filip (40).

Prinčevski par ima dvoje dece – Aleksandra, vojvodu od Sodermanlanda (4) i Gabrijela, vojvodu od Dalarna (2).

Sofija i Karl širom sveta su poznati po humanitarnom radu. Takođe, pokrenuli su i fondaciju koja se bori protiv govora mržnje i onlajn zlostavljanja. Upravo se sa tim problemima na početku veze sa Karlom Sofija lično susrela.

Članak Švedska princeza Sofija se priključila dobrovoljcima u borbi protiv korone (FOTO+VIDEO) se pojavljuje prvo na Svet poznatih.

Original Article