Nije nikakva tajna da su pevači mahom neobrazovani, ali iznenadilo nas je kad smo dobili na uvid svedočanstvo Stoje Novaković, koja je osnovnu školu prekinula jer nije bila u stanju da je završi. Nju je razredna poslala u školu za decu sa posebnim potrebama.

Već od prvog razreda kuburila je sa ocenama. Dok obično sva deca u prvom, drugom i trećem razredu budu odlična, Stojin prosek bio je 3,2, 2,8 i 2,7. Peti razred je ponavljala zbog jedinica iz srpskog i matematike, a iz drugog puta ga je jedva završila, i to sa prosekom 2,40.

“Ne želim ništa da kažem o Stojinim školskim danima jer o njima nema šta lepo da se kaže. Ne slušam njene pesme i ne dičim se njome. Reću ću samo da je bila veoma loš učenik i da tokom prva tri razreda nije pevala u školskom horu”, kaže za Svet Dobrila Milinov, Stojina učiteljica.

Iako je imala loše ocene, Stoja je bila dobra i kulturna devojčica, pa je iz vladanja uvek imala najviše ocene. Ipak, i pored sve dobre volje, ona nije bila u stanju da završi osnovnu školu, pa je po preporuci razredne Vinke Krstonošić iz svoje škole Đura Jakšić prebačena u školu za decu sa posebnim potrebama 9. maj u Zrenjaninu.

OSTATAK TEKSTA I FOTOGRAFIJE SVEDOČANSTVA KAO I ISPOVEST STOJINE DRUGARICE IZ ŠKOLE POTRAŽITE U ŠTAMPANOM IZDANJU SVETA KOJI JE U PRODAJI OD PETKA!

ZABRANJENO JE PRENOŠENJE CELOG ILI DELA TEKSTA BEZ NAVOĐENJA IZVORA U TEKSTU!

SvetSvet Kompletan tekst …