Uvek postavite pitanje kako da uklonite viruse na telefonu?

NEVEROVATNA LJUBAVNA PRIČA NAŠE GLUMICE! Svekrvu i svekra je upoznala na VENČANJU, a supruga na OVOM neobičnom mestu!

NEVEROVATNA LJUBAVNA PRIČA NAŠE GLUMICE! Svekrvu i svekra je upoznala na VENČANJU, a supruga na OVOM neobičnom mestu!

SVI JE ZNAMO KAO MINU LAZAREVIĆ, A OVO JE NJENO PRAVO IME! Pamtite je kao Čupku iz "Porodičnog blaga", a OVAJ detalj iz njenog života malo ko zna!

SVI JE ZNAMO KAO MINU LAZAREVIĆ, A OVO JE NJENO PRAVO IME! Pamtite je kao Čupku iz Porodičnog blaga, a OVAJ detalj iz njenog života malo ko zna!


NEVEROVATNA LJUBAVNA PRIČA NAŠE GLUMICE! Svekrvu i svekra je upoznala na VENČANJU, a supruga na OVOM neobičnom mestu!


NEVEROVATNA LJUBAVNA PRIČA NAŠE GLUMICE! Svekrvu i svekra je upoznala na VENČANJU, a supruga na OVOM neobičnom mestu!

sledeća vest

Da biste se rešili virusnih programa na telefonu, morate preuzeti antivirus na telefonu, instalirati ga i skenirati gadget. Kako to implementirati pokazao je primer antivirusnog programa Dr.Web. Slijed radnji je sledeći:

Idemo na PlayMarket, gdje u liniji za pretraživanje trebate napisati "Doctor Web".

Odaberite odgovarajuću datoteku za preuzimanje s predložene liste.

OVO JE ČKALJINA UNUKA! Glumila je u "PORODIČNOM BLAGU" bila u vezi sa ovim reperom, a privatni život čuva KAO ZMIJA NOGE! (FOTO)

OVO JE ČKALJINA UNUKA! Glumila je u PORODIČNOM BLAGU bila u vezi sa ovim reperom, a privatni život čuva KAO ZMIJA NOGE! (FOTO)

I MUŠKARCI IMAJU PMS, kod njih se zove IMS, a evo šta je glavni POKAZATELJ ovakvog stanja!

I MUŠKARCI IMAJU PMS, kod njih se zove IMS, a evo šta je glavni POKAZATELJ ovakvog stanja!

Preuzmite i instalirajte na svoj pametni telefon.

Nakon instalacije datoteka se mora pokrenuti.

Na ekranu će se pojaviti poruka o prihvatanju licencnog ugovora. Da biste nastavili, morate prihvatiti i prihvatiti ponudu za licenciranje klikom na gumb "Prihvati".

Pixabay

Na ekranu se pojavljuje poruka „Dopusti aplikaciju …“, sa čime takođe morate pristati klikom na tipku „Dopusti“.

Ako odaberete plaćenu aplikaciju za svoj telefon, morat ćete kupiti licencu. Ako kupite licencu, vaš će telefon biti pod stalnom zaštitom jedne od najmoćnijih antivirusnih aplikacija Doctor Web.

Kako ne biste trošili novac na kupovinu licence, možete aktivirati probnu verziju 14 dana. Da biste to učinili, kliknite na gumb „Nabavite demonstraciju za 14 dana.

Aplikacija će vas obavijestiti koliko dugo će besplatna licenca važiti.

Nakon aktiviranja plaćene licence ili demo verzije, aplikacija će se pokrenuti. Na vrhu će se prikazati status ocjena vašeg gadgeta. Ako program ne otkrije probleme, vidjet ćete poruku "Uređaj je zaštićen".

Ako program ne otkrije probleme, onda to ne znači da nema virusa. Da biste pronašli ranjivosti, trebate pokrenuti “Skener”. Da biste to učinili, odaberite stavku "Skener" koja se nalazi na vrhu ekrana.

Otvara se sledeći prozor u kojem aplikacija nudi odabir najboljeg načina provjere: brz, potpuno selektivan. Preporučuje se potpuni test telefona, za koji odaberemo „Potpuno skeniranje“.

Započet će proces skeniranja telefona i skeniranja na viruse. Trajanje skeniranja ovisi o veličini memorije vašeg uređaja. Obično to traje 5 do 10 minuta. Ako odaberete brzo skeniranje, vrijeme skeniranja neće prelaziti 5 minuta.

Nakon završetka skeniranja na ekranu se prikazuju informacije o virusima koje je skener otkrio. Program će sam predložiti šta treba učiniti s tim datotekama (ako ih pronađu).

Pored antivirusne aplikacije Dr. Web, možete koristiti i takve programe:

– Kaspersky Anti-Virus.

Nakon provjere antivirus nije otkrio viruse. Ako ste sigurni da postoje, preporučuje se preuzimanje softvera Kaspersky Anti-Virus i provjeravanje telefona. Ako Kaspersky ne nađe viruse, onda oni nedostaju na vašem pametnom telefonu.

Skenirajte i očistite pretraživač od virusa

Ako se virus primio u telefon putem pretraživača, onda neće biti suvišno očistiti tragove "štetočina". Da biste to učinili, uradite sledeće:

Otvorite pretraživač koji često koristite.

Uđite u meni pregledača – tri okomite tačke u gornjem desnom uglu.

Idite na Postavke.

Pronađite odeljak "Obriši podatke". Informacije o podacima mogu se razlikovati ovisno o pretraživaču i mogu se nazvati „Osobni podaci“.

U predmemoriranoj memoriji često se pohranjuju različite prijetnje.

Pixabay

Šta učiniti ako antivirus ne pomogne u uklanjanju virusa?

Ako na telefonu postoji virus, tada će ga pronaći antivirusna aplikacija. Međutim, postoje slučajevi kada su virusi različite automatski instalirane aplikacije ili baneri koji zatvaraju zaslon. Ako na svom telefonu imate mnogo aplikacija koje niste instalirali, jednostavno ih morate ručno ukloniti. Da biste to učinili, idite na odjeljak "Podešavanja" telefona, a zatim odaberite odjeljak "Aplikacije" i pronađite dodatne programe. Odaberite ih i obrišite iz telefona.

Ako virus zatvori ekran pametnog telefona (izgleda kao transparent), tada trebate učiniti sledeće:

Nije moguće ući u meni telefona, pa držimo dugme za isključivanje i čekamo da se na ekranu pojavi meni za isključivanje.

Stavku "Isključite napajanje" odabiremo pritiskom na nju prstom i držimo dok se ne pojavi prozor za prelazak u siguran način rada. Na različitim modelima telefona postupak ulaska u siguran način rada može se razlikovati.

Nakon ulaska u siguran način rada, potrebno je učiniti sledeće:

Idite na "Aplikacije" i očistite sve sumnjive predmete.

Obavite dubinsko skeniranje antivirusom.

Ponovo pokrenite telefon.

Ako se telefon ne može izlečiti, uvek se možete vratiti fabričkim podešavanjima. Preporučuje se prvo da uklonite memorijsku karticu iz telefona. Nakon povratka na fabrička podešavanja postavke, telefon će raditi kao novi.

Zaključak, treba napomenuti da telefon možete očistiti od virusa pomoću računara. Da biste to učinili, trebate povezati gadget na računar, pokrenuti antivirus na PC-u, odrediti objekt skeniranja i pričekati da se proces dovrši.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article