Sistemsko betoniranje i istrebljenje zelenih površina jedan je od manira vladajuće svite u Srbiji. Jedan takav slučaj u Nišu potresao je domaću javnost, ali zakasnela i nedovoljna briga korisnika društvenih mreža nije pomogla da jelke u centru ovog grada izbegnu tragičnu sudbinu.

Radnici JKP Mediana posekli su juče tri prelepe jelke, kao još nekoliko drveća za koje su građani prijavili da smetaju pri ulazu u novoizgrađene garaže!?

Jedna Nišlijka snimila je seču ova tri četinara, a nije uspela da sakrije emocije. Ona je kroz plač glasno upitala radnike i njihove nalogodavce „kako ih nije sramota“, ali su nažalost od nekada lepog drveća na kraju ostala tri tužna panja.

Bezosećajno se odnosimo prema prirodi i njenim dugotrajnim procesima, prema živim bićima i uzimajući sve zdravo za gotovo. Priroda je surova, ali i jako nežna prema nama, nesvesnim ljudima, koji je svakim novim danom sve više uništavamo.

Danas se u svetu razmišlja o održivim prirodnim energijama, kao i o povratku na ekološku gradnju u arhitekturi. U Srbiji kao da je počeo dvadeseti, a ne da uveliko traje 21. vek sudeći po izboru materijala, odnosno korišćenju betona i stakla kao graditeljske osnove na svim novim projektima.

Neki od nas će doživeti, ukoliko ikada pamet prevlada u ovoj zemlji, proklinjanje budućih generacija zbog gluposti nas i naših starih, koji smo dozvolili trovanje prirodne sredine na bezbroj različitih načina ne razmišljajući šta ostavljamo deci i deci naše dece. Disaće isparenja iz betona i piti zagađenu vodu u pokušaju da saniraju sve naše gluposti i svu štetnost našeg postojanja.

Poranili da poseku drveće, jer Niš nema dovoljno betončine i uopšte nije zagađen (VIDEO)

The post Tri tužna panja: Nišlijka kroz plač moli radnike da prestanu sa sečom (VIDEO) appeared first on Luftika.

Original Article