S obzirom na to da su na snazi vreli letnji dani veliki problem u domu stvaraju razni insekti – muve, bubašvabe i komarci, i veoma ih se teško rešiti jednom kad uđu u kuću.

Mnogi u tom slučaju obično zovu istrebljivače kada primete ove bube u domu ili pak kupuju razna sredstva, ali postoji jednostavan način kako ih sami možete eliminisati.

Potrebno je:

– pola šolje biljnog ulja

– pola šolje nekog šampona

– pola šolje sirćeta

MLADUNČE BELOG LAVA SPASENO NA NESVAKIDAŠNJI NAČIN! Bio je zaglavljen u havarisanom automobilu, a onda je dobio OVU NAGRADU!

Pixabay

VIDITE OVU TORBU! Iz nje se čuo PLAČ – Policija reagovala, kad su je OTVORILI svi prisutni se ZGRANULI! Evo šta se krije iza svega!

Priprema:

Sve sastojke dodajte u sprej bocu i dobro pomešajte, a zatim poprskajte razne površine u vašem domu. Mešavina nije toksična i sigurna je za korišćenje oko dece i kućnih ljubimaca, a veoma je efikasna protiv buba bilo koje vrste.

Ono što je zanimljivo o komarcima, a da niste znali jeste da:

Mužjaci komarca nikada ne sisaju krv, to rade ženke, koje prilikom hranjenja usisaju samo oko 0,01 ml krvi. Ženke jaja polažu i do pet puta godišnje, a prilikom jednog polaganja mogu položiti od 150 do 400 jaja.

Mužjaci komarca obično žive oko sedam dana, dok ženke mogu živeti i do 3 nedelje. Postoji nekoliko razloga zašto komarci više grizu određene ljude.

AP PHOTO

Naučnici su došli do saznanja da komarci češće grizu deblje ljude, jer proizvode više CO2. Na meti su i pivopije i trudnice.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article