Ako vas put navede u podgolijsko selo Međurečje, tu će vas dočekati jedna naizgled potpuno obična kafana.

Ali ukoliko se samo malo raspitate, shvatićete da je ovaj objekat i te kako poseban, jer sve devojke koje su ovde došle da rade su se i – udale, pa zato nosi i simboličan naziv “Ostvareni san”.

– Do sada se 15 njih udalo, a četiri i razvelo. Sve su govorile da su došle samo da rade i da ih udaja ne zanima, ali vrlo brzo kada bi upoznale nekog od momaka, priča je dobijala drugi epilog.

Obično ja vidim kad taj dečko dolazi već treći, četvrti, šesti put, pa prizna da mu se sviđa. Ako ga poznajemo, mi joj kažemo: “Može dečko, dobar je”, ako ga ne poznajemo: “Nemoj još da ideš”, ali džabe posle, zaljubi se i ode – priča za “150 minuta” vlasnica kafane Vida Đokić.

vida-djokic-vlasnica
Vlasnica kafane Vida Đokić

Kaže da su sve devojke bile mlade, dobre i vredne. Vida i suprug Đorđe prihvatili su ih kao članove porodice i zato su bili počasni gosti na svim veseljima.

Ipak određeni kriterijumi provere postoje. Domaćica je imala poseban metod provere devojaka.

– Tražim Fejsbuk da vidim kakva je i da dođe da se dogovorimo. Imale su lep bakšiš, lepo smo se slagale, čak su mi oko maline pomagale kad treba.

Iz ove kuće u okolini Ivanjice do sada se udalo čak 19 devojaka. Sada gazdarica čeka još jednu konobaricu koja će upravo ovde ostvariti svoj san.

Gde je nestao stari duh srpskih kafana?

The post U ovoj srpskoj kafani se do sada udalo 19 konobarica, a naziv joj je više nego simboličan appeared first on Luftika.

Original Article